Ötvös Tibor

Lego Batman - A film - mindenki legyen Batman, mert az cool!

Meglepő módon a kirobbanó sikerű a Lego-kaland nem egyenes folytatást kapott, hanem kiemelték a legkirályabb figurát és vele készítettek egy spin-offot.

Hogy tetszett A Lego Batman - A film?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
A 2014-es A Lego-kalandot szokás az egekig magasztalni, ám engem személy szerint cseppet sem fogott meg. Egyedül a nagydumás Batman karakterére emlékeztem és éppen ezért vettem boldogan tudomásul, hogy a Warner a szuperhőssel készíti el következő filmjét. A Lego Batman - A film már az első trailerek alapján igazán vicces és a DC rajongók számára kihagyhatatlan projektnek tűnt, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire szórakoztató lesz majd a végeredmény.

Az alaptörténet nagyon egyszerű: adott A sötét lovag, a magányos hős, Denevérember, aki minden alkalommal, miután megmenti Gotham városát visszatér barlangjába, hogy egyedül ünnepelje sikerét. Egy nap azonban barátja és támogatója, Gordon rendőrfőnök átadja helyét lányának, Barbarának, aki szeretne szorosabb együttműködést a rendőrség és Batman között, ami utóbbinak cseppet sem tetszik. Emellett Bruce Wayne véletlenül örökbe fogad egy árvát (Dick Grayson) és Joker sem gonoszkodik úgy, mint régen, ami persze csak egy ördögi terv része.



A sztori rengeteg viccet rejt magában, főleg Batman társaságtól és családtól való ódzkodása okoz emlékezetes pillanatokat. Az ebben rejlő lehetőségek megható, de többnyire inkább mókás kiaknázásából csillagos ötösre vizsgáztak az alkotók. Miközben a hasunkat fogjuk Batman beszólásaitól és a helyzetekre való reagálásától, aközben a készítők abszolút tisztelettel is adóznak a karakter eddigi összes filmes megjelenése előtt. Még a kultikus Adam West-sorozatból is bekerül egy jelenet, ami a film egyik legjobb poénját is adja egyben.

Nem lehet nem megemlíteni, hogy Zack Snyder filmjeivel ellentétben a Lego Batman forgatókönyvét jegyző Seth Grahame-Smith valóban érti a Batman-franchiseban rejlő mélységeket és talán visszatekintve a Batman Superman ellen legnagyobb kritikája az, hogy a Lego Batman sokkal nagyobb kérdéseket vet fel és válaszol meg, mint a korábbi blockbuster. Egy mesétől messze nem elvárható, hogy arról kapjunk mindenki számára érthető magyarázatot, miért is retteg Batman a társaságtól; miért van szüksége Jokernek rá és fordítva; mit is jelent Batman életében Robin és Alfred. Szóval a sok nevetés mellett azért a megható pillanatok sem maradnak el.



A Lego Batman azonban nem csak a DC univerzumból emel ki karaktereket. Számos olyan szereplőt ismerhetünk meg, láthatunk viszont, akiknek nem sok keresnivalójuk van errefelé. Így többek között Voldemort nagyúr, King Kong és Szarumán is csatlakozik Jokerhez, hogy örökre leszámoljanak Gotham városával és annak védelmezőjével. A Lego Batman kétesélyes vállalkozás volt, de szerencsére a készítők profizmusa és látható alázata illetve szeretete a karakter iránt kihagyhatatlan szórakozássá varázsolja a filmet. Egy rossz szóviccel élve, a Lego Batman-re még lehet építeni, szóval irány a mozi és mehet a TYŰ, TYŰ TYŰ és KLIKK.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Lego Batman - A film (The Lego Batman Movie)
magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 105 perc, 2017
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Chris McKay
Forgatókönyvíró: Seth Grahame-Smith
Zene: Lorne Balfe
Producer: Roy Lee
Vágó: David Burrows

Rosario Dawson (Batgirl/Barbara Gordon)
Will Arnett (Batman/Bruce Wayne)
Ralph Fiennes (Alfred Pennyworth)
Mariah Carey (Marion Grange)
Michael Cera (Robin/Dick Grayson)
Zach Galifianakis (Joker)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!