Ötvös Tibor

A sötét ötven árnyalata – egyedülálló nőknek sem!

Visszatért a "megmentésre szoruló" Christian Grey, aki továbbra is önmagát próbálja adni, ám a nő aki így szerette meg mindenáron meg akarja változtatni. Nyáltenger-veszély!

Hogy tetszett A sötét ötven árnyalata?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes volt
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
A szürke ötven árnyalata folytatását egyszerűen nem lehetett nem előre látni. Az eredeti könyv és az első film is kirobbanó sikert aratott, bár a megtekintés utáni visszajelzések alapján a legtöbb néző nagyot csalódott Mr. Grey és szerelme szado-mazo-light vergődésében. De persze a pénz beszél és az 500 millió dollár feletti összbevétel miatt el is kezdődtek A sötét ötven árnyalatai előkészületei, melyek azonban közel sem mentek könnyedén. A Mr. Grey-t alakító színész, Jamie Dornan nem nagyon akart visszatérni, de persze van az a pénz, amiért korpásodik az ember haja. A forgatásba minden ponton belekotnyeleskedő író, E. L. James is alaposan megkavarta a dolgokat, így alapvető változások történtek a második rész stábjában – ami csodálatos módon még rosszabbá tette a végterméket.

James ugyanis nem igazán kedvelte, hogy A szürke ötven árnyalata középpontjában nem Mr. Grey hanem Anastasia állt és éppen ezért az új epizódban már helyreállította az általa kívánt egyensúlyt. Így az első rész liftes lezárása után nagyon hamar egymásra talál a két "szerelmes" annak ellenére, hogy Christian továbbra is kedveli a "játékokat", míg Anastasia nem rajong értük és folyamatosan próbálja megváltoztatni a férfit. És itt jutott eszembe, miért is gyűlöltem szó szerint az első filmet. Ha valakit megszeretünk, akkor úgy szeretjük meg ahogy van, ahogy megismertük és maximum apróbb változtatásokra, összecsiszolódásra van szükség, nem pedig teljes váltásra. Na de vissza a film történetéhez…



…ami egy szóval leírható: nincs. Egyszerűen ilyen szinten unalmas, érdektelen és eseménytelen filmet már nagyon régen nem láttam. És soha nem gondoltam volna hogy ezt leírom, de kénytelen vagyok: A szürke ötven árnyalata magasan veri az új részt! Ez pedig azt gondolom, hogy óriási pofon James számára, aki saját férjét vitte a stábba, hiszen a forgatókönyvért immáron Niall Leonard felelt, akinek neve mellett többek között olyan munkák szerepelnek mint Az elnök különgépe: Halálos játszma. Szóval ha így nézzük nem meglepő, hogy nagyon kemény ZS-kategóriás adaptációt kaptunk, melyben igazából csak azért történnek dolgok, hogy kitöltsék a két szex közötti időt is valamivel.

Ha már szóba került a szex, akkor ezen a ponton is el kell, hogy keserítsem azon olvasóinkat, akik még akartak esélyt adni a filmnek. A sötét ötven árnyalata szex-részei ugyanis kimondottan mesterkéltek, nulla izgalom vagy erotika érezhető a vásznon, a kémia cseppet sem működik a két szereplő között és alkalmanként olyan rossz zenéket választottak, hogy inkább mulatságosnak hat az egész. A szado-mazo részek szót sem érdemelnek, ahogy a színészi játéknak nevezett produkció sem. Dakota Johnson nagyjából két arcot tud vágni (a semmilyen és a sírós), Jamie Dornan pedig elképesztően látványosan unja az egész projektet. Feltehetően ő várja a legjobban, hogy letudja a harmadik és egyben utolsó részt is, aztán elfelejtse az egész Szürkeséget.



Mert bármilyen is lesz a fogadtatása A sötét ötven árnyalatának, biztosan lesz harmadik rész (A szabadság ötven árnyalata címmel), hiszen Leonard már írja a szkriptet. A végére pedig találnom kellene egy célcsoportot, akinek ajánlhatnám ezt a "filmet", de sajnos nem nagyon jut eszembe senki. Maximum azt tudom elképzelni, hogy pár, a könyvet olvasó hölgy elrángatja majd a párját a mozikba (hiszen ő is elment a Deadpoolra vele), de nekik is inkább egy nyugodt sétát vagy gyertyafényes vacsorát ajánlok. Ennyi pénzt kiadni a semmire luxusnak érzem.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker)
magyarul beszélő, amerikai romantikus dráma, 119 perc, 2017
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: James Foley
Forgatókönyvíró: Niall Leonard
Operatőr: John Schwartzman
Producer: Dana Brunetti
Vágó: Richard Francis-Bruce

Dakota Johnson (Anastasia Steele)
Jamie Dornan (Christian Grey)
Kim Basinger (Elena Lincoln)
Marcia Gay Harden (Mrs. Grey)
Hugh Dancy (Dr. John Flynn)
Mia Grey (Rita Ora)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #1
    Az első részt láttam, az nagyon gyenge volt, nem adta vissza az eredeti könyv hangulatát. Bár a cselekmény hű volt a könyvhöz, a színészek nagyon erőltetetten adták elő. Mindkét főszereplő totális mellényúlás szerintem.