Szekeres Viktor

Megvan az új Sebhelyesarcú főszereplője?

Diego Luna lehet az új Scarface.

A Variety egyrészt arról adott hírt a tervezett A sebhelyesarcú-reboot kapcsán, hogy távozott a rendezői székből Antoine Fuqua, aki a Sonynak fogja elkészíteni A védelmező második részét (az új rendezőt természetesen azonnal elkezdték keresni), másrészt a lap úgy tudja, hogy Diego Luna kapta meg a kultikus karakter, Tony Montana eljátszásának lehetőségét.

2014-ben még arról volt szó, hogy A sebhelyesarcú (Scarface) feldolgozásának (vagy rebootjának) rendezője a chilei Pablo Larrain lesz, aki az Oscar-díjra is jelölt 2012-es No, valamint a korábban hazánkban is bemutatott Santiago '73 rendezője volt, majd utána csatlakozott a most távozó Fuqua a projekthez.

A mindössze 28 éves korában elhunyt Armitage Trail regényét először 1932-ben filmesítették meg, akkor Howard Hawks volt a rendező. 1983-ban Brian De Palma is próbálkozott a könyv adaptálásával, s az Al Pacino főszereplésével készült gengsztermozi máig az egyik legismertebb és legelismertebb bűnügyi film. A hírek szerint a forgatókönyv legújabb verziójáért Terence Winter (Boardwalk Empire) felelt, míg a korábbiakat Paul Attanasio, valamint David Ayer és Jonathan Helmer írta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #8
    Hadd csinálják. Bukik, mint az összes többi. Akkor is felesleges és bajban szokott lenni a remake, ha csak egy ajnározott és agyondíjazott elődje van, de mikor több is, akkor...
  • KoLaMan #7
    Én nagyon nem úgy látom, ahogy te, de persze nincs ezzel gond, nagyon nem zavar, ha valakinek eltérő a véleménye. Akár részben látok is benne igazságot (noha szerintem csupán a régebbi film hírnevének farvízén akarnak tisztes hasznot elérni).
    Ami zavar, ha ilyeneket írsz, hogy az előttem szóló "hisztizik", én pedig "stresszelek".
    Most nem akarok belemenni, hogy szerintem ki és mikor stresszelt, meg hisztizett...
    Tudod, én is csak a véleményemet fogalmaztam meg.
    Nem kellene minden veled ellentétes hozzászólás miatt "nyávogni".
  • Jawarider #6
    Ötletek Hollywoodban : zéró, pont, zéró
  • molnibalage83 #5
    Én képtelen voltam végignézni. Egy rakás agyon ajánrozott filmmel így vagyok a '70-es és '80-as évekből, pedig 30+-os vagyok..
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.02.02. 12:51:39
  • zetortraktor #4
    Annyi a jelenben a film, hogy kevesen néznek régieket. Így meg lehet őket ismertetni velük. Te is, az alattad hisztiző is nézett és szeretett olyan filmeket, amiknek könyveredetijéből már csináltak korábban filmet. Vannak olyan történetek, amiket nem érdemes feledésbe merülni hagyni. Senki nem árt senkinek azzal, ha ismét előveszi. Csak csinálja meg jól.

    Szóval nincs ezzel semmi gond. Aki nem akarja, nem nézi meg, de azon stresszelni, hogy "jaj, xy, akit nem ismerek, most egy modern adaptációját fogja látni egy régi könyvnek" rettenetesen felesleges. Miért érdekeljen engem, hogy Kis Pista Oroszlányból nem néz meg egy 80-as évekbeli filmet, de ezt megnézi majd?

    "Diego Luna mit gondolhat, mikor egy ilyen szerepre felkérik, hiszen neki azért hivatalból tudnia kell, hogy ki az az Al Pacino... "

    Nyilván hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy ilyen színész után játszhatja el a szerepet. És mindent meg fog tenni, hogy ne valljon szégyent. Egy színész számára ennél szebb kihívás nem nagyon van. (Nem, nem jobb akar lenni nála, nem akarja "legyőzni" őt. Megpróbálja saját képére formálni a karaktert.)
  • zetortraktor #3
    Mondjuk szerintem nem tudod, hogy mi az a reboot, ha így használod (ez egy adaptáció), de a te tökéletes filmed is "reboot" volt, aminek az elkészítése miatt 40 éve a nagyapád hisztizett, hogy minek kell az, amikor már pár évtizeddel korábban megvolt a tökéletes változat.
  • KoLaMan #2
    Nem tudok a mai 20,30,40 évesek fejével gondolkozni. Elképzelhető, hogy nekik egy Al Pacino, egy Michelle Pfeiffer már csak egy vén f.sz, illetve vén p.csa ? És nekik talán egy alig 34 éves film már őskövület, amit meg sem néznek? Ebben az esetben valamennyire értem ezeket az eszement (újra)feldolgozásokat, meglehet, az új generációnak újszerű, CGI-al duzzasztott, és mai színészeket felvonultató változat kell.
    Kell...??
    És elgondolkodom azon is: mondjuk az amúgy szimpatikus Diego Luna mit gondolhat, mikor egy ilyen szerepre felkérik, hiszen neki azért hivatalból tudnia kell, hogy ki az az Al Pacino...
  • Angelus1991ster #1
    Megvan már a tökéletes film, minek a rebootja? Elbaszott egy népség.