Szekeres Viktor

A Suicide Squad a nézők szerint is silányabb a Batman v Supermannél

Ki hitte volna, hogy a gonoszok cool csapatát is utálni fogja a közönség?

Igazi művészet volt egy olyan remek koncepcióból, mint a Suicide Squadé olyan filmet csinálni, amit nemcsak a nézők egy komoly része, hanem még a képregény-rajongóké is igencsak megvet. Már az is meglepő volt, hogy a kritikusok, akik az elmúlt évek majdnem összes szuperhősös képregény-moziját pozitívan értékelték, igencsak lehúzták mind a Suicide Squadot, mint a Batman Superman ellen: Az igazság hajnalát, de hogy a közönség is melléjük által, az valahol azért meglepő. (A "lehúzás" úgy értendő, hogy mindkét film esetében több volt a negatív kritika, mint a pozitív. A Suicide Squad 26%-os, illetve a Batman v Superman 27%-os mutatója a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon azt jelenti, hogy minden négy mínuszos véleményre jutott egy pluszos. Ez a szám az Amerika kapitány: Polgárháborúnál 90% volt, tehát minden 9 pluszosra jutott egy mínuszos.)

Mostanra már beállni látszanak az IMDb-s értékelések, melyek nagyjából lefedik a nézők véleményeit, s meglepetésre ezek alapján a Suicide Squad 6,4, míg a Batman Superman ellen 6,7 ponton áll, vagyis utóbbi jött be jobban a közönségnek. Ezek a számok egy zsánerfilm esetében igencsak gyengének mondhatók, hiszen a rajongói műfajok általában jóval magasabb értékeléseket szoktak kapni. Például az ugyancsak sokak által lehúzott X-Men: Apokalipszis 7,1 ponton, míg az Amerika kapitány harmadik része 7,9 ponton áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #6
    Szerintem is vacak volt mind a kettő, és szerintem is a SS volt a gyengébb eresztés.
    Nulla story, gyenge alakítások.
    Joker jó volt, meg Margot Robbie elvitte a hátán (formás fenekén) a filmet, de ennyi. Jobb lett volna egy Joker - Harley Quinn film.
  • Kisssssss #5
    top lol....
  • NEXUS6 #4
    A BvS viszonylag jól indult, de nem egészen a felénél elfogyott a lendület, az ötlet. A nézők gyak azért "büntetik" az alkotókat, mart arra az egyszerű, de alapvető kérdésre, hogy ennek a két fasznak miért is kell egymás ellen fordulnia, egyszerűen nem tudtak épkézláb, pszichológiailag is hiteles választ adni.

    A SS meg egy Deadpoolszerűség akart lenni, a műfaj egyfajta paródiája, legalább is a Deadpool után mindenki ezt várta, remélte.
    De itt az alkotók vagy nem merték mindazt felvállalni, amit a szabadszájú Deadpool, vagy eleve nem is volt benne a koncepcióban.

    Talán a stúdió hibázott, Snydernek kellett volna az SS-t, Ayernek a BvS-t rendeznie. Snyder az Őrzőkkel bizonyította, hogy tud, szatirikus, kifordított, emberi, helyenként humoros , tartalmas, de még is könnyed szuperhírós filmet csinálni. Ayerrnek pedig rengeteg drámai, pszichológizáló alkotása van, mélységgel, heroizmussal, miegymással.
  • Zombee #3
    Elég szar cikk. Főleg a zsánerfilmes rész, ebből is látszik, mennyit ér az imdb pontozás. Egyébként a BvS nem egy rossz film, bőven élvezhető, szerintem jobb, mint a kissé megfáradt Amerika Kapitány 3. A Suicide Squad-ra viszont nincs mentség, az kegyetlen rossz film. De ezek közül az X-Men volt a legjobb. SZERINTEM. Amúgy meg a tavalyi év szuperhős fronton Deadpool-é.
  • zetortraktor #2
    A szerencsésebbek közé tartozol.