Szekeres Viktor

Új előzetest kapott az első félév egyik legjobban várt magyar filmje

Megérkezett Enyedi Ildikó filmjének teljes előzetese.

Enyedi Ildikó filmjeivel több, mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el, szerepelt Cannes-ban (Az én XX. századom), Velencében (Bűvös Vadász, Tamás és Juli) Locarnóban (Simon mágus, a Zsűri különdíja) és más meghatározó fesztiválokon. Legutóbbi munkája az HBO-n nagy sikerrel játszott Terápia című sorozat volt, amelyet Gigor Attilával közösen rendezett. A Testről és lélekről 2017. március 2-án kerül a hazai mozikba az Inforg-M&M Film gyártásában, a Mozinet forgalmazásában.


A Testről és lélekről női főszereplője Borbély Alexandra, akinek ez az első film főszerepe. A férfi főszereplő pedig Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • unstmon #4
    Kicsit erősnek tartom a cikk címét, főleg azután, hogy megnéztem az előzetest...
  • zetortraktor #3
    Jaj, a kis demagóg. Lehet, hogy sokkol, de minden területre megvan, hogy mennyi pénzt szán az állam. És kultúrára is kell költeni. Meg sportra. Meg környezetvédelemre. Meg..., sorolhatnám. Csak ugye vannak marharépák, akik az egyik területet nulláznák le, míg mások a másik területet.

    Egyébként van egy olyan érzésem, hogy kevesen mondanák azt, hogy sok pénzt költ az állam kultúrára. Nem hiszem, hogy annyira kultúrnép lennénk. A netes kommentek semmiképp sem erre utalnak.

    (Most komolyan, engem hidegen hagy, hogy a képzőművészetet vagy a tejgazdaságokat mennyivel támogatják, de ettől még nem hisztizek emiatt, hogy nem kapnak több pénzt a drogprevenciós programok.)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2017.01.12. 15:27:39
  • Alexease #2
    Mostanaban nem lenne nagy gond a magyar filmekkel, csak szinkronizalni kellene, mert igenytelenek a parbeszedek, es irrealisan sok a penz amit beleolnek, foleg hogy messze nem profit alapu (ezredet sem hozza vissza), mikozben nyomorog az orszag. De ez mindegy is, ha nem ebbo, akkor masbol szedik ki maguknak a penzt...
  • Zombee #1
    Végülis... tényleg az év egyik legjobban várt filmje. Csak van néhány, ami megelőzi a rangsorban.