Szekeres Viktor

Félmilliárd dollár fölött a Zsivány Egyes

Vajon hány nézőt érdekelt volt az új Star Wars-film, ha egy eredeti scifiként készül el, a brandet elhagyva?

A Zsivány Egyes a hétvége során átlépte a félmilliárdos bevétel. Ebbe Magyarország majdnem 500 millió forinttal szállt be, hiszen itthon tíz nap alatt 341 190-en váltottak jegyet a filmre. A bevétel nagy része persze Amerikában képződött, ahol vasárnap estig 341 millió dollárt fizettek ki a jegyekre, míg Amerikán kívül 275 millió folyt be a vetítésekről. Ezzel a film Amerikában a héten máris az év ötödik legsikeresebbje lett, de az első helyhez sem kell sok, mindössze a 486 milliós Szenilla nyomábant kell leelőznie.

Mindez persze nem meglepetés, hiszen a tavalyi Star Wars-film hatalmas sikert aratott, s a nézői egy része a Zsivány Egyesre is befizetett. Az ébredő Erő érdekessége, hogy míg Amerikában magasan minden idők legsikeresebb filmje lett (936 millió dolláros bevételével köröket vert a 760 milliós Avatarra), addig Amerikán kívül mindössze minden idők negyedik legsikeresebbje 1,13 milliárd dollárral, hiszen nemcsak az Avatar (2,02 milliárd dolláros bevétel) és a Titanic (1,52 milliárd dolláros bevétel) termelt több pénzt világszerte, hanem a Halálos iramban 7 (1,16 milliárd dolláros bevétel) is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #14
    Miben? Abban, hogy itt is az a standard, hogy kirohan 30 rohamosztagos az ajtón akiket egy karakter néhány lövéssel bedarál?
  • Paddy #13
    Nem ős jedis filmeket akarok látni, mindössze meg lehet nézni, hogy mennyire jó történetek léteznek az SW univerzumban. A Bioware SWTOR-os cinematicjaiban... na azokban tényleg benne van az Erő. Mindössze egy 10 perces trailerben olyan karakterek és mélység van, amit a Disney kislapáttal óhajt kiásni egyelőre sikertelenül. A script írói és a stúdió talán meríthetnének ezekből mielőtt leülnek megírni egy "robbantsunk fel egy másik halál csillagot" színvonalú "ötletparádét" megspékelve olyan lézerkard ̶p̶á̶r̶b̶a̶j̶o̶k̶k̶a̶l̶ csápolásokkal, amit az SW7-ben láthattunk.
  • molnibalage83 #12
    Az egykaptafás harc vélemény vicces, mert az összes eddigi SW filmtől eltért a harc és annak komplexitása is...
  • molnibalage83 #11
    Ezek szerint akkor a film értelmét sem fogtad fel...
  • molnibalage83 #10
    Az SW7 filmművészeti és filmes, de közönség szemmel is egy NAGY NULLA. Egy tetves remake és annak is szar. A RO kifejezetten jó lett. Nem terveztem megnézni, de a sok pozitív vélemény miatt megnéztem. Megérte. Ezt a fajta tökösséget vártam volna el a 7. résztől is, oszt szart sem csinált...

    Ja, nem vagyok SW fan, egyszerű filmnéző vagyok...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.12.31. 11:16:06
  • Zombee #9
    A Jedi visszatér folytatásának tavaly miért kellett volna valami ótvar könyves sztorit előszedni? Attól, hogy van egy halom regény, a történetben Anakin, Luke, Leia, Yoda, Obi-Wan mindig is központi szereplő lesz. Ahogyan a lázadók és a Birodalom is.

    Én nem vagyok kíváncsi ős Jedikre, az megölné a Jedi/Sith rendek misztikusságát. Mert a filmekben (a pocsék előzményt leszámítva) ezek javarészt régi, misztikus dolgok, sokan ugye még a létezésükben sem hittek, pl. Han Solo sem. És ebbe csöppen bele Luke, akiről kiderül, átjárja az Erő, és új reményt ad a felkelésnek.

    Én is sok SW játékkal játszottam, de az a hangulat, ami a filmekben megvolt, ezekből kimaradt szinte teljesen.
  • nimfas #8
    Disney egy tollvonással törölte az összes könyv történetét.... Nekem az összes regény megvan, szintén sok játékkal nyomtam. Ezért zavar is az EP7 ötlettelensége, a Disney gyávasága. A Zsivány egyes köröket ver az EP7-re a 0 színészi játék ellenére is. Leszámítva a fehér ruhás rosszfiút.
  • Paddy #7
    Igen, ez az én véleményem. A helyszínek kimondottan sivárak voltak, a harcok egykaptafásak. Az oké, hogy egy epizódos szereplőkről van/volt szó, de akkor ez elég magyarázat arra, hogy egyik unalmasabb és szürkébb legyen mint a másik (kivétel talán a vak kínai)? Kölök korom óta SW fan vagyok, egy rakás elolvasott könyvel, képregénnyel, filmekkel, végig játszott SW játékkal a hátam mögött, így egy pici rálátásom nekem is akad az univerzumra, a valóban érdekes karakterekre és a történetekre (nem, nem csak a Skywalkerekre gondolok). Tisztában vagyok azzal is, hogy a Disney az úr és a rendező-író párosnak azt kell tenni, amit ők mondanak. Csupán maga a cím még elad jó pár filmet és lehet valóban velem van a baj, mert a regények és játékok történetei, karakterei nagyon "elkapattak". Ettől függetlenül még a következő 2-3 SW filmre beülök a moziba mielőtt lehúzom a rolót az új filmek előtt.
  • nortu30 #6
    Szögezzük le, hogy ez a Te véleményed. Az én véleményem ezzel szemben az, hogy a film várakozáson felülire sikerült, és teljes értékű élményt nyújtott. A szereplők egy epizódosak, vagyis tök felesleges lett volna belőlük úgymond nagy egyéniségeket kreálni. Annál is inkább, mivel a tervrajz megszerzésére irányuló akció egy csapatmunka volt, nem kimondottan egyéni hősökről szólt, és ez most így volt jó. Az általad említett eróziónak én a nyomát sem érzem, pedig kiskorom óta SW-rajongó vagyok.
  • Zoliz #5
    A film vége végre igaz Star Wars volt a kérdés viszont, az hogy mi a fenének hypeoljátok a tetves picsát a képen? Nem lehet ő a főszereplő, sem Ray. Nem Ő A STAR WARS!