Szekeres Viktor

Tévésorozat készül az Interjú a vámpírralból

Lehet, hogy mégiscsak sikerül rebootolni a Vámpírkrónikákat.

Anne Rice a Facebookon jelentette be, hogy visszakerültek hozzá a Vampire Chronicles, azaz a Vámpírkrónikák könyvsorozat megfilmesítési jogai. Ez az a regényciklus, mely alapján készült anno az Interjú a vámpírral és a A kárhozottak királynője. Rice fiával, Christopherrel el is kezdett dolgozni egy tévésorozat pilotjának forgatókönyvén. A sorozat Rice tervei szerint a The Vampire Lestat (itthon: Lestat, a vámpír) adaptációjával indítana.

A Lestat, a vámpír hivatalos fülszövege a következő: "Lestat érzéketlen, gonosz és méltatlan a vámpírok halhatatlanságára... legalábbis ilyennek mutatja be társa, Louis az Interjú a vámpírral c. regényben. Csakhogy tényleg igaz ez? Nem lehet, hogy a kegyetlenség csak álarc, mely mögött őrizni való titkok rejtőznek? Honnan származnak a vámpírok? Miért isszák a halandók vérét? Ki a legöregebb vámpír a világon? Az Interjú a vámpírral folytatása fellebbenti a fátylat a vámpírok őstörténetéről, miközben belemerülhetünk az ősi egyiptomi és kelta misztériumokba, és pillantást vethetünk a nagy francia forradalom világára - egy vámpír szemével."

Az elmúlt években Hollywood derekasan próbálkozott a mozis reboot fejlesztésével, azonban nem sikerült használható végeredményt előállítani. Legutóbb a Universal Pictures és az Imagine Entertainment vásárolta meg Anne Rice könyveinek adaptációs jogait, és a tervek szerint az a Josh Boone rendezhette volna a rebootot, aki a Csillagainkban a hiba című regényadaptációval ért el nagy sikert. A tervek szerint Boone forgatókönyve a regényciklus második és harmadik darabján, a Lestat, a vámpíron, valamint A kárhozottak királynőjén alapult volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #2
    kipróbálnám Ben Barnes-t is akár...

    Utoljára szerkesztette: xido, 2016.11.30. 00:05:36
  • qqricoo #1


    remélhetőleg Jared Leto bevállalja, ahogy rebesgették, minden Lestat karakterén múlik
    Utoljára szerkesztette: qqricoo, 2016.11.29. 21:26:21