Szekeres Viktor

A közönségnek nem kellett a Tapló télapó folytatása

A Bad Santa 2 elég csúnyán leszerepelt.

A Bad Santa, vagyis a Tapló télapó kifejezetten jó kritikákat kapott pár éve, és filmként is elég sikeres volt, Amerikában például 12 millió dolláros nyitóhétvégét követően 60 milliós bevételig jutott. Így mindenképp egy korrekt szereplés volt az elvárás a második résztől, azonban a javarészt lehúzó vélemények után a közönséget sem érdekelte túlságosan a film.

Amerikában a nyitóhétvégén mindössze 6,1 millió dollárt fizettek ki a nézők a jegyekre, így a Bad Santa 2 csak a nyolcadik helyet szerezte meg a bevételi toplistán. Ez a hétvégi bevétel, a hosszú hétvégére számítva már 9 milliót jegyezhetett fel a gyártó stúdió, de még ez is édeskevés a 26 milliós költségvetés fényében, így jó eséllyel egy újabb strigulát húzhatunk be az idei bukások közé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #7
    Ezt ajánlom meglesni (már ha tudsz angolul).
    Elég jól elmondja, hogy sok mai vígjáték miért egy kalap ****...

    Sokféle humor van. Okos humor(big bang theory), emberközeli(/alpári) humor (másnaposok), eseteg polgárpukkasztó humor (james franco/seth rogen/sasha baron cohen munkássága)

    Meg egyszerűen van a vacak humor. Pár puncivicc, esetleg kínosan rossz helyzetkomikum. A tipikus vacak, amin az átlag néző mármár nevetni se nagyon tud. Egyrészt meg a story gyenge. A film nem ad semmit. A viccek erőltetettek, és rengetegszer érzed, hogy "ezt már láttam".

    Nekem ilyen volt nagyon sok film. Ha másnak nem, annak egyszerűen az az oka, hogy valószínűleg nem látta azokat a filmeket, maik miatt én azt éreztem, hogy "ezt már láttam".

    Szerintem erre a tipikus példa Adam Sandler utóbbi... kb 6 éve.... kínosan produktív 6 éve a Jack és Jill-el, a Cipőbűvölővel, az Apa Ég-gel, Pixel-lel, Ridiculous 6-szel, Férj és Férj-jel és ne kelljen még sorolnom :D
    A Kavarás, Kellékfeleség még hoztak egy bizonyos szintet, de azokra sem mondanám, hogy jó filmek lettek volna.. csak épp nem kínosan szarok.

    Persze, régen az Apafej, meg a Sátánka is épp iylen vackok voltak, de akkor legalább ez még új volt :D

    Ne légy csak szubjektív
    Sok olyan film is van persze, amik alapvetően vacakok, de én valahogy élveztem őket. Mert nekem valamiért új volt, és érdekes. De ettől még objektíven én is látom, hogy nem lesznek filmtörténeti remekek.

    Érdekes, hogy a Tapló télapó átlagos megítélése nem olyan rossz.
    Sem a kritikusok, sem a nézők oldaláról. Azt sem mondom persze, hogy jó lett volna. De azért a 7.1-es IMDB pontszám engem is ösztönözhetett volna folytatásra a kiadó helyében.

    Nekem nem tetszett, de az a saját szívügyem.
    Rotten-en 78%-os a kritikusi összesítés, és 75%-os a közönségi szavazat.

    A második rész szénája ellenben nem áll ilyen jól.
    23%-os százalékos a kritikusi összesítés, és még a közönségi szavazatok is csak 46%-osak. 5,7-es IMDB pontszámmal.

    Lehet kritizálni ezen mutatók bármelyikét, de azért érdemes átgondolni még neked is, hogy akarsz-e erre pénzt kiadni....
  • hungi #6
    Gratulálok a bemutató alapján véleményedhez. Szórakozz jól a moziban, kell a pénzed a készítőknek a következő szarra.
  • AgentKis #4
    "Énekelnek" is róla pedig...
    https://youtu.be/BX8M09NBZ3g
    XD
    XD
  • zetortraktor #3
    " és ez is fog. "

    Vagy nem, ha nem jó. Vagy akkor is?
  • takysoft #1
    Szerintem az első se volt jó film. Bevonzotta a nézőket, mert jó volt a trailer, dea film elég felejthető.
    Idén inkább a hivatali karácsony lesz a siker szerintem :)