Szekeres Viktor

Idén is van Oscar-esélyes magyar film - itt a Mindenki előzetese

A Mindenkinek jó esélye van arra, hogy Oscar-jelölést kapjon.

A Mindenki című magyar rövidfilm még közelebb került az Oscar-jelöléshez, hiszen Deák Kristóf rendezése felkerült arra a tízes, szűkített listára, amelyből az öt Oscar-jelöltet választják. A film korábban két olyan fesztiváldíjat is nyert, ami alkalmassá tette a jelölhetőségre (az egyiket a tokiói Short Shortson, a másikat a chicagói nemzetközi gyerekfilmfesztiválon). Az Origó szerint a legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájában 53 éve nem jutott magyar film ilyen közel az Oscarhoz - 1963-ban Szabó István Koncert című vizsgafilmje kapott nominációt


A 2017-es Oscar legjobb élő szereplős rövidfilm kategóriájának szűkített listája: Bon Voyage (Marc Wilkins), Ennemis Intérieurs (Sélim Azzazi), Graffiti (Lluis Quilez), La Femme et le TGV (Timo von Gunten), Nocturne in Black (Jimmy Keyrouz), The Rifle, the Jackal, the Wolf and the Boy (Oualid Mouaness), Silent Nights (Aske Bang), Timecode (Juanjo Giménez), The Way of Tea (Marc Fouchard) és persze Mindenki (Deák Kristóf).

A 25 perces, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült Mindenki főszerepeit Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya, illetve Szamosi Zsófia játssza. A hivatalos szinopszis: "1991-et írunk, a tízéves, visszahúzódó Zsófi új iskolába kerül. Eleinte persze minden furcsa és idegen, de hamar megtalálja a helyét: felveszik az iskola híres kórusába, és barátra is talál az osztály hangadója, Liza személyében. Hamarosan azonban a lányok olyan súlyos kérdésekkel szembesülnek, amik egy felnőttet is nehéz helyzetbe kényszerítenének. A kórusvezető tanár, Erika néni nem válogat a módszerekben, ha a kórus sikeréről van szó - a gyerekek végül mégis megtalálják a legjobb választ a helyzetre."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Minek a nomináció, ha van rá értelmes szavunk?