Szekeres Viktor

A scifi-rajongóké volt a múlt hétvége

Amerikában két science fictionbe hajló film került a dobogó legmagasabb fokaira hétvégén.

A Doctor Strange 43 milliós hétvégi bevétellel Amerikában ismét a legnézettebb mozifilmnek bizonyult hétvégén. A duplázó Marvel-mozi mögött a második helyet a Trollok szerezte meg 35 millió dolláros bevétellel, míg a harmadik helyen az Érkezés (Arrival) debütált 24 millióval, magasan felülmúlva az előzetes elvárásokat. (Már persze a premier előtt pár héttel ezelőttieket, hiszen a bemutató előtti napokban a hájpnak köszönhetően egyre több és többen kezdtek el érdeklődni a scifi iránt.)

Persze jellemző módon, a 47 millió dollárból készített film sem a tiniket érdekelte, Amerikában a műfaj ellenére a nézők 85%-a volt 25 éven felüli. Az országban két további premierfilm került még a legnézettebb tíz közé a hétvégén: egyrészt az Almost Christmas című afroamerikai szereplőkkel forgatott karácsonyi komédia, 15,5 millió dolláros nyitánnyal, másrészt pedig a Shut In című thriller, mely 3,7 milliót termelt az első három napján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #3
    Ugyan nem láttam még a Doctor Strange-t, ahhoz nem tudok hozzászólni, de a Star Wars minimum negyedrészben sci-fi. Meg fantasy, meg akció, meg stb. Tulajdonképpen a legtöbb filmre (pláne manapság) többféle műfaj ráhúzható.
    A kedvencem a "dráma, comedy"...
  • nkmedve #2
    Én is ezt akartam irni a cim láttan, aztán olvasva a "science fictionbe hajló" kifejezést, azt mondtam hogy oké, bár a Doctor Strange-re még a "hajló" is erős. Kb. mintha a Star Wars-ot neveznénk Sci-Fi-nek.
  • kissssss #1
    Doctor Strange minden csak nem sci-fi...