Szekeres Viktor

Az Érkezés itthon nagyobb siker, mint Amerikában

Arányait tekintve Magyarországon jobban szerepelt az Érkezés, mint Amerikában.

Itthon ugyan nem tudta megszerezni az első helyet a hétvégi mozis toplistán az év egyik kritikuskedvenc filmje, az Érkezés, azonban még így is nagyon jól szerepelt. Az Intercom által 58 moziban bemutatott alkotást csütörtöktől vasárnapig 43 578-an nézték meg idehaza, ami 63,3 millió forintos bevételt jelentette a forgalmazónak és a multiplexeknek. Ennél többen hétvégén csak a Doctor Strange-et látták, 48 901-en.

A második helyen nyitó scifi mögött premierként a magyar A martfűi rém 12 599 nézővel az ötödik helyen nyitott, a kislányoknak készített Barbie: Csillagok között 9 480 nézővel a hatodik helyen, és még az új Woody Allen-film, a Café Society is befért a legnézettebb tíz film közé, arra 4 590 jegyet váltottak 22 moziban, ami éppen a tizedik helyre volt elegendő a toplistán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #6
    Szerintem a hozzád hasonló trollok KUSSOLJANAK!
  • Ender Wiggin #5
    "szalámitaktika" (Rákosi Mátyás)
  • Talley #4
    Én múlt héten néztem meg a filmet és csalódás volt, vagyis inkább nem értem mi benne olyan jó. A film tele volt hangeffektekkel (és természetesen, mivel mindenki süket, így jó hangosnak kell lennie az összesnek), a történet ami volt benne ugyan érdekes, de az Interstellar-ban már előtték ugyanezt a poént, ami a film végén volt és nem éreztem úgy, hogy befejezték volna a filmet, hanem inkább olyan volt, mintha abbahagyták volna a forgatást. A könyv lehet érdekesebb és jobban elmeséli a dolgot, így egyszer majd talán elolvasom (ha nem felejtem el).
    Az egyedüli ami tetszett benne azok a nyelvleckék voltak, e nagyon fura, hogy minden nyelvész közül (legalábbis az USA-ban) senkinek nem jutott eszébe írásban kommunikálni idegenekkel míg a csaj oda nem ért.
    end3: el tudom hinni, hogy még pár órát tudtad volna nézni, hiszen a film nagy részében nem történt más, minthogy nézted ahogy a karakterek sétálnak és beöltöznek.
    más: tudja valaki melyik magyar szóra gondoltak a filmben?
  • end3 #3
    Kíváncsivá tettél...! Pl. Mely filmekre gondolsz? (IMDB-n nem emlékszem ilyen kategóriára.., - Találgatok.., esetleg intellektuális...?)

    (Számomra, az "Érkezés" biztosan benne van az eddigi életemben látott legjobb 50 filmben, - de lehet, ha kicsit újragondolom, a 20-ban is. Imádtam minden "frémet" belőle, a megtekintése alatt azt kívántam, tartson még ki plusz pár órát.., - sajnos idő előtt vége lett.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2016.11.15. 10:20:20
  • zetortraktor #2
    Az lehet, de itthon, ahogy ez a kommentedből is látszik, még lentebb van. Vagy azt hitted, hogy a magyaroké...? Ó, ez nagyon édes.

    Nyilván nem véletlen, hogy míg Amerikában elég nagy bukás mondjuk a Transformers 4 és társai, addig Európában és Magyarországon ritka nagy siker. Kábé "mi" tartjuk el ezeket a filmeket, míg egy csomó, intelligens filmet csak Amerikában néznek meg, a világon máshol alig.

    Vagy lehet, hogy nem mozifilmekből kell IQ-ra következtetni? Ilyet csak az tenne, akinek eleve a béka segge alatt van az IQ-ja.
  • Long_Gun #1
    Miért kell ezen csodálkozni? USA átlag IQ a béka segge alatt van....