Szekeres Viktor

Nem túl sikeres a Westworld

Egyelőre még nem a Westworld az új Game of Thrones.

Bármilyen nagy is volt az HBO új scifi sorozatát, a Westworldöt körülvevő hájp, a széria egyelőre nem számít nézettségi sikernek. Már a startja is némiképp csalódást keltett, hiszen 1,97 millióan látták csak a tévében az első részt (a kereskedelmi korcsoportban 0,77-es ratinget generálva), de a legutóbbi, ötödik epizód már csak 1,48 millió nézővel rendelkezett, ami azt jelenti, hogy a hetek során nem nagyon tudott új nézőkre szert tenni a széria. Talán ezért is, újabb évadelőzetest adott ki a csatorna a sorozathoz.


Mint ismeretes a Westworld készítője Lisa Joy és az a Jonathan Nolan - utóbbi Christopher Nolan filmjeinek rendszeres forgatókönyvírója, s aki pár éve kóstolt bele először a tévézés világába A célszemély (Person of Interest) című krimisorozattal. A sorozat alapjául szolgáló hetvenes évekbeli Michael Crichton által rendezett scifi története a jövőben játszódik és egy olyan szolgáltatás áll a középpontjában, mely révén szenzációs nyaralási lehetősége nyílik meg az emberek számára, akik az általuk kiválasztott korban tölthetnek el néhány kellemes napot. Mindezt jelmezbe öltöztetett androidok biztosítják számukra, azonban idővel egyre több a meghibásodást észlelnek köztük és a robotok elkezdenek öntudatra ébredni. Az HBO sorozata ugyanezt a koncepciót hozza el, természetesen sokkal magasabb szinten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #5
    Elso resznel meguntam....
  • takysoft #4
    A sorozat tetszik. Szerintem jó. kicsit lassan halad, de így ismerjük meg a karaktereket.
    Nekem nem lapos a story. Még, legalább is...

    "Mint ismeretes a Westworld készítője Lisa Joy és az a Jonathan Nolan - utóbbi Christopher Nolan filmjeinek rendszeres forgatókönyvírója, s aki pár éve kóstolt bele először a tévézés világába A célszemély (Person of Interest) című krimisorozattal"
    Ez a mondat nyelvtanilag helytelen, kusza, értelmetlen...
  • bdzsana #3
    Az első két rész elég jó volt, de a következőket már kifejezetten untam. Remélem történni fog valami most már...
  • professional #2
    Szerintem elmebetegen vontatott...a Humans vagy az eredeti Äkta människor köröket ver rá ebben a műfajban...de majd meglátjuk.
  • fhot #1
    Pedig nagyon jó kis sorozat ez. A főhősnő pl kifejezetten tetszik! ;)