Szekeres Viktor

A vártnál is nagyobb és érthetetlenebb bukta az Inferno

Itthon a papírforma szerint nagy sikert aratott az Inferno, de Amerikában a vártnál is nagyobbat hasalt.

Azt már régóta tudjuk, hogy a több epizódos franchise-ok nagy része Amerikában valamiért elég hamar elveszíti a nézőit, viszont Európában és a világ többi részén épp ellenkezőleg, még gyarapodni is képes, mint ahogy idehaza és a kontinensen a folytatásfilmek mellett a nagyköltségvetésű látványprodukciók is sokkal jobban mennek. Hogy miért hatnak az efféle filmek másképp az európaiakra és az amerikaiakra, nem tudni, mindenesetre az Inferno odakint még középszerűnek is nehezen nevezhető startot produkált.

Valahol döbbenetes, hogy a nálunk a toplistát letaroló Tom Hanks-film Amerikában csak a második helyet szerezte meg a toplistán, miután Tyler Perry kritikán aluli rendezése, a Boo! A Madea Halloween második hetében több nézőt vonzott. Az Inferno a becslések szerint 3576 moziban csupán 15 millió dollár bevételt termelt, ami kőkemény visszaesés a 77 millióval induló Da Vinci-kód és a 46 millióval startoló Angyalok és démonok után. Így lehet, hogy a 40 milliós belföldi bevétel sem lesz meg a filmnek. Azért a nemzetközi bevétel valamennyire kompenzálni fogja a bukást, hiszen Amerikán kívül már 133 millió dollár a bevétel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AZUL #5
    nemértem miért ezt a vonalat erőltetik a megfimesítés fronton... azok a könyve amiben nem Langdon a vonal, sokkal jobbak, és szerintem sokkal ötletesebbek, fordulatosabbak, s eladhatóbbak a filmiparban. s ami a leglényegesebb, eredeti... nem valami újradolgozott, értelmezett szar... mert ugye a "davincsi" kód, az már sokadik feldolgozás (könyvben), s a többi is ennek folyamányai, stílusban, ha konkrétan történetben nemis...
  • jkedzs #4
    ez kurvára igaz.
    a kedvencem, amikor versenyeznek, hogy ki mennyi fost tud megnézni, hogy aztán a munkahelyen mű megbotránkozások közepette elmesélhessék, hogy melyik emberállat, mit művelt a tegnap este látott műsorban.

    igazán igényes témák beszélgetéshez ezek. NOT!
    tisztán szánalmas!
  • Yagami #3
    De a magyar (és hogy a cikkhez hozzászóljak MERT a magyar) imád szart nézni :) Évek óta...elég csak a gyönyörűséges valóságshow-inkat megnézni. Vagy, hogy egy Brigdet Jones babát vár -szintű idiótaságra nyáladzanak még mindig. Meg ilyen Badoo, akarom mondani badambumm vagy na izé..Boo!!!!! eee, az kell nekünk :)
  • ostoros #2
    Én olvastam a könyvet, már az unalmas volt.
  • Wolwerine #1
    Talán mert egy gyenge film, megnéztem, vontatott és unalmas, többször elaludtam rajta. Valóban tömve volt a nézőtér, csakhogy jó páran szidták a filmet kifelé menet...