Szekeres Viktor

Még mindig képesek meglepetést okozni a hazai mozizók

A lány a vonaton Amerikában csalódást keltően szerepelt, itthon viszont enyhén szólva is tarolt.

Az igencsak negatív kritikák miatt Amerikában nem volt túl nagy lelkesedés A lány a vonaton iránt, mely nem is tudta megismételni a Holtodiglan remek kezdését. Persze a film így sem nyitott rosszul, viszont kizárt, hogy olyan hosszú távú siker lehessen, mint David Fincher két évvel ezelőtt bemutatott krimije. Itthon viszont lehet, hogy jól megszedi magát a film.

Az Emily Blunt főszereplésével készült film 63 643 nézőt érdekelt az első hétvégéjén, ami még akkor is kimagasló eredmény, ha sok moziban nagyon olcsón lehetett jegyet vásárolni az előadásokra. A bevétele is értelemszerűen kevesebb volt a szokottnál, de azért az 51 millió forintra is igencsak büszke lehet a forgalmazó. Főleg annak fényében, hogy itthon 2 éve a Holtodiglan még 30 ezer nézőt sem ért el a premierjével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #1
    "Még mindig képesek meglepetést okozni a hazai mozizók"
    Avagy: még mindig képesek figyelmen kívül hagyni a kritikusokat a hazai mozizók. Nahát...
    Pedig másról van szó. Amerikában a könyvet - hála a nagy hype-nak - sokan olvasták, így pontosan tudták, hogy nincs akkora lángja, mint füstje (miután anno elolvastam, én is csak néztem ki a fejemből értetlenül, hogy mitől volt ez akkora bestseller)
    Hazai viszonylatban gondolom kevesebben olvasták, ráadásul a Holtodiglan utódjaként preferálta a film kampánya, plusz trillerként van eladva - szóval rendesen meg lettek vezetve.
    A filmet nem láttam (vélhetően nem is fogom, talán csak kiváncsiságból), de a könyv csak kis részben triller, nagyrészt lélektani dráma - ami persze nem baj, csak éppen aki trillert vár, az csalódni fog.