Szekeres Viktor

Igazi sztárparádé lesz a Gyilkosság az Orient-expresszen mozis változatában

Már majdnem teljes a legújabb mozis Agatha Christie-adaptáció szereplőgárdája.

A papírformának megfelelően igazi sztárparádé lesz a Gyilkosság az Orient-expresszen mozis változatában. A produkcióhoz újonnan csatlakozó színészek között olyan neveket találunk, mint Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Lucy Boynton, Tom Bateman, Derek Jacobi, Michael Peņa és Leslie Odom Jr.

Mint ismeretes, az Agatha Christie krimiregénye alapján készítendő Gyilkosság az Orient expresszen (Murder on the Orient Express) című mozifilmet Kenneth Branagh fogja rendezni, s a főszereplőt, Hercule Poirot-t is ő fogja alakítani. A film forgatókönyvét a Szárnyas fejvadász 2-t is jegyző Michael Green írja. A film forgatása novemberben kezdődik Londonban.

Christie regénye eredetileg 1934-ben jelent meg, ez volt a tizedik története, melynek a népszerű belga nyomozó, Hercule Poirot volt a főszereplője. A történet legnépszerűbb feldolgozása az 1974-es Sidney Lumet-film volt, melyben Albert Finney volt a főszereplő. Később, 2001-ben Alfred Molina főszereplésével készült egy tévés modernizálás, majd nemrég, egész pontosan 2010-ben, a Poirot-tévésorozat is elkészült a történet új verziója - ennek főszereplője David Suchet volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A 74-es verzióban nagyobb sztárok voltak. Az itt felsorolt nevek fele ismeretlen, és szegény Daisy Ridley sem sztár még.