Szekeres Viktor

Tévésorozat lesz az elmúlt évek két legjobb vámpíros filmjéből

Ismét nekifutnak az Engedj be! tévésorozatos változatának.

Nem sokkal azt követően, hogy az A&E csatornán befuccsolt a Hívj be! tévésorozatos változata, egy új csatorna, a TNT rögtön pilotot rendelt be a Jeff Davis által írt forgatókönyv alapján. A sorozat, és ez túlzás nélkül állítható, az elmúlt évek két legjobb vámpíros filmjével lenne rokon, hiszen a svéd Engedj be! (Lat den rätte komma in/Let the Right One In) után elkészült az amerikai verzió is (Let Me In) Kodi Smit-McPhee és Chloe Grave Moretz főszereplésével, és az a ritka helyzet állt elő, hogy a Matt Reeves által rendezett remake majdnem ugyanolyan jó lett, mint az eredeti.

Az itthon is megjelent Hívj be! című könyv (ez volt az első cím) fülszövege a következő: "Kezdetben senki nem veszi észre, hogy a felfoghatatlan megjelent Blackebergben.
1981 késő ősze van, a peremvárosban a szokott módon zajlik az élet. De amikor a közelben egy tizenéves fiú lecsapolt vérű holttestére bukkannak, rituális gyilkosságról kezdenek suttogni. Senki sem sejti, mi történik valójában. A tizenkét éves Oskar képzeletét megragadja a gyilkosság, de még jobban foglalkoztatja az új lakó. A szomszédba egy lány költözött. Összebarátkoznak. Egyre szorosabbá válik a kapcsolatuk. De a lányban van valami furcsa. Valami nagyon szokatlan. És csak éjszaka lehet találkozni vele.
Az Engedj be! egyedülálló mű: nyomorúságos svéd külvárosban játszódó rémregény. Gyerekek számára szigorúan tiltott olvasmány szerelemről, kitaszítottságról, bosszúról és vámpírokról.
Többszörös díjnyertes film készült belőle Engedj be! címmel.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)