Szekeres Viktor

Újabb rangos sportversenyt szerzett meg a Sport Tv

A Sport Tv mostantól több úszást fog közvetíteni.

A Sport TV újabb, a csatorna által nagy érdeklődéssel kísértnek vélt versengést közvetítési jogát szerezte meg több évre: az úszó világkupa-sorozatét. Az úszó világkupa-sorozat 2015-ben még 8 állomáson, idén már 9 helyszínen dübörög, néhány év szünet után ugyanis visszatér Berlin, amely majd augusztus utolsó két napján ad otthont a versengésnek. Az idei világkupa ismét rövidpályás sorozat lesz, a távok viszont nem változnak. A 9 kétnapos versenyről a Sport TV élőben számol be.

Az idei úszó világkupa összdíjazása hasonló lesz a tavalyihoz: összesen több mint 2 millió dolláros pénzdíjban részesíti a FINA az úszókat. Az egyes állomásokon külön is oszt díjakat a Nemzetközi Úszószövetség, valamint minden évben megjutalmazza a férfi és a női összetett győztest is. Tavaly a férfiaknál a dél-afrikai Cameron van der Burgh végzett az élen, a nőknél magabiztos fölénnyel nyert Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megszerezte az összetett elsőséget.

Ezen a hétvégén, mindössze öt nappal a riói olimpiai zárása után, augusztus 26-án folytatódik a világkupa Párizs-Chartres-ban. Az első állomáson Hosszú Katinka mellett rajthoz áll Jakabos Zsuzsanna is, aki 2015-ben összetett harmadik lett, a férfi mezőnyből Mészáros Márkért pedig szoríthatnak a magyar szurkolók. A közvetítések időpontjai: augusztus 26-a, péntek, 17:00-tól a Sport2-n, szombaton pedig 16:00-tól a Sport 1-en.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!