Szekeres Viktor

Megvan, miért lett ennyire sikeres a Suicide Squad

A marketingnek több aspektusa is sikert aratott a Suicie Squad esetében.

Arról már többször szó volt, hogy mennyire betalált a Suicide Squad - Öngyilkos osztag marketingje, sokan már a tavaly, a Comic Conról kiszivárgó előzetes után eldöntötték, hogy ha törik, ha szakad, megnézik a filmet a moziban, lehetőleg az első napokban. Ennek köszönhető a nagyszerű nyitóbevétele a filmnek. Azonban a rajongók kíváncsiságának felkeltése önmagában közel sem lett volna elég a nyitóhétvégi taroláshoz.

A siker másik fő oka az, hogy a filmnek sikerült bevinnie a moziba a női nézőket, hiszen mindössze 54-46 volt a százalékos arány a férfiak számára, pedig a szuperhősös filmek többségében a számok sokkal jobban eltolódnak utóbbiak irányába. Érdekesség, hogy amellett, hogy sokkal több nő volt a vetítéseken, mint általában, a gyengébb nem képviselői jobbnak is találták a filmet, mint a férfiak. Az IMDb-s osztályzatok szerint (napról napra mélyebben van a film, már csak 6,9/10-en áll) a női felhasználók átlagban 7,2-re hozták ki, míg a férfiak 6,7-re. A különbség egyébként leginkább a 18 éven aluliak között számottevő, hiszen 7,2-8,2 az állás. (Egyébként a számok is azt mutatják, amit írtunk a kritikánkban, hogy a film leginkább a fiataloknak, a 14-16 éveseknek fog bejönni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Boresz #6
    khmmm..
    eldöntitek végre ,hogy most szar vagy jó a film? ennyire nyomik nem lehettek ott a szerkiben.....
    ...oh wait
  • zetortraktor #5
    Ha ügyesen elolvasod a tegnap cikket, akkor észre fogod venni, hogy egy valaki beszél csak bukásról: te. Egyszerűen csak nem tudsz szöveget értelmezni.

    (Szerintem egyébként ezt sem nagyon értetted meg, mert itt csak arról van szó, hogy miért nézték meg sokan az első három napon. Attól, hogy sokan megnézték az elején, még lehet bukta összességében. Más kérdés, hogy a világon senki nem fogja buktaként emlegetni 300 milliós amerikai bevételnél. Csak te.)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.08.16. 09:25:07
  • poet72 #4
    Az előző( tegnapi) cikk szerint bukás...
    Alakul.
    Még jó, hogy ti írjátok őket, vagy nem?
  • cateran #3
    Hat..annyira valoban nem lett rossz, mint ahogy jopar kriitka beallitja, de amugy tenyleg nem sikerult tul fenyesen..konkretan szar...A zene 1 tragedia, a tortenet ugy-ahogy elmegy, a karakterek pedig...ize..ezek valami kiscserkeszek...A kepregenyes Batman "a cel szentesiti az eszkozt" felfogasa brutalisabb eredmenyeket produkal, mint ezek a "szupergonoszok"
  • Nirz #2
    Korrekt film 12-16 éves korosztálynak, de amúgy szar
  • tigeroo #1
    A marketingesek több aspektusa is sikert aratott? He? Szedjétek már össze magatokat. Nem volt ez annyira szar, mint ahogy ti beállítottátok jópár cikkben:) Öhm, mondjonle. Nyilván a negatív kritikákat többen megnyitjuk ti is ezért írtok ilyesmiket, de így csak elpártolnak majd az emberek. Hajrá, még több ilyen lehúzós cikket kérünk.