Szekeres Viktor

Nemcsak a Eurosport közvetítheti itthon a nyári olimpiát

Aki attól tartott, hogy csak kábelen lesz itthon nézhető az olimpia, most megnyugodhat.

Mint ismeretes, tavaly a Discovery-csoport szerezte meg egész Európára vonatkozóan az olimpia közvetítési jogokat. Azonban, ahogy arra számítani lehetett, a Discovery Communications és az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) hosszú távú együttműködést kötött, ami biztosítja, hogy az idei nyári Olimpia mellett a 2018 és 2022-es téli. valamint a 2020 és 2024-es nyári Olimpiai játékok minden pillanata egy időben több képernyőn keresztül elérhető lesz majd a hazai közönség számára.

A megállapodás értelmében a magyar nézők 2018-tól a soron következő négy olimpia eseményeit a magyar közszolgálati média csatornáin és az Eurosport platformjain keresztül is követhetik. A tartalom így szabadon fogható és fizetős televíziós csatornákon is, valamint rádión és digitális platformokon keresztül egyaránt eljut majd a hazai közönséghez.

A megállapodás alapján az MTVA jogosult a magyar közszolgálati csatornákon az élő eseményeket követően hírösszefoglaló anyagok közvetítésére is. Emellett, a megállapodás a lineáris TV-csatornákon közvetített tartalmak digitális jogait is tartalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!