Szekeres Viktor

Most már elkészül a Battlestar Galactica-mozifilm

Nagy előrelépés történt a Battlestar Galactica mozis rebootjának megvalósulását illetően.

Mint arról már korábban talán többször is beszámoltunk, évek óta a Universal stúdió feltett szándéka, hogy mozifilmet készít a Battlestar Galacticából. Az itthon Csillagközi romboló címen adott széria maga is feldolgozás széria, vagy ha úgy tetszik, reboot volt, s a mozifilm is egy totális újrakezdést hozna el, egy másik történetet, s persze más karaktereket ismertetne meg az érdeklődőkkel. Az akkori szkriptet az a John Paglan írja, aki a Transzcendenst is jegyezte.

Ezúttal Lisa Joy kapta a megbízást a forgatókönyv megírására, azonban még mindig nem tudni, hogy ki rendezheti a projektet, bár egyes értesülések Francis Lawrence részvételét valószínűsítik - ő legutóbb Az éhezők viadala-sorozat második, harmadik és negyedik részét dirigálta, azokat megelőzően pedig a Vizet az elefántnak, valamint a Legenda vagyok fűződött a nevéhez.

Az, hogy Hollywood tovább sem akarja veszni hagyni a BSG-franchise-t, nem újdonság, hiszen Ron D. Moore-féle rebootot követően előbb Caprica címmel indult egy előzmény sorozat, majd Blood & Chrome címmel próbálkoztak meg egy spinoffal, azonban az a projekt végül nem került képernyőre, websorozat formájában halt el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Szerintem ennyi idő után nem nagyon tehetnek mást. A stáb szétszéled, borzasztó nehéz lenne ugyanazokat a szereplőket összetrombitálni megint. Másrészt pl. Edward James Olmos már 69 éves, de még inkább a sorozatban szereplő bombázó csajok (akiket pont azért választottak, mert úgy néznek ki, ahogy) is öregedtek egy évtizedet azóta.
  • Ender Wiggin #1
    és az miért jó, hogy x. stábbal és univerzummal megint előlről kezdik...?