Szekeres Viktor

Hatalmas csalódást okoztak a magyar mozizók

Kellemesen csalódtunk, a Rendes fickók nagyon bejöhetett a hazai közönségnek.

Általában idehaza, ha egyik hétvégéről a másikra egy film látogatottsága csak 25-30%-ot csökken, az már nagyon jónak számít, ennél jobb eredményeket hosszabb távon csak az egészen kivételes tetszési indexnek örvendő alkotások szállítanak (pl. Életrevalók). Éppen ezért okozott hatalmas és kellemes meglepetést, amikor kiderült, hogy a Rendes fickókat a premier második hétvégéjén többen nézték meg itthon, mint a bemutatóén.

Ez a növekmény ugyan csak minimális, de mindenképp növekmény, 21 573 jegyet adtak el a filmre csütörtöktől vasárnapig, ami azt jelenti, hogy már valamivel 52 ezer fölött jár a nézőszám. A pozitív fogadtatás persze nem meglepő, a kritikánk szavazásán is elsöprő fölénnyel vezet a pozitív értékelés. Persze még véletlenül sem érdemes azt várni, hogy a Rendes fickók jövő hétvégére ne zuhanjon egy nagyobbat, a mostani eredmény ugyanis könnyen lehet valami anomália is, bár ezúttal nincs szó arról, hogy a többi top10-es film sem csökkent volna, az első helyezett Warcraft: A kezdetek például nézői 41%-át bukta. (Ami egyébként, normális körülmények között szörnyen jó adat.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Nézők 41%-át nem lehet bukni. Olyan lehet, hogy 41%-al kevesebben nézték meg a következő héten. De aki már néző, az már látta, az nem vész el.