Szekeres Viktor

Saját mozis univerzumot kaphat a Bourne-filmek világa

A Universal Robert Ludlum regényeinek is univerzumot akar építeni.

Manapság a mozis univerzumépítés nagyon menő. Saját univerzumot kaptak a Marvel-filmek, a DC-filmek, de a Star Wars, a Transformers, a Universalos szörnyfilmek is, és további univerzumok építéséről is szólnak pletykák, mint például a Szellemirtók köré írtról. A legújabb univerzum Robert Ludlum könyvei köré épülhet, ugyancsak a Universal jóvoltából. (Ludlum számos könyvét megfilmesítették már, legnagyobb sikert a Bourne-sorozat aratta.)

Az alapot a Dwayne Johnson főszereplésével tervezett The Janson Directive jelentené, mely itthon Janson küldetése címen jelent meg könyv formájában. A tervek szerint a film szkriptjét, melyet Akiva Goldsman írt, James Vanderbilt fogja újraírni. A regény hazai megjelenésének fülszövegéből kiderül a sztori:

"Paul Janson, az amerikai titkos ügynökből lett biztonsági szakértő olyan megbízást kap, amelyet nem utasíthat vissza: Peter Novakot, a magyar származású, humanista milliárdost kell megmentenie, akinek az életét köszönheti, mivel a vietnami háború idején közbenjárására szabadult ki a fogságból. Novakot, a legvéresebb nemzetközi konfliktusokban közvetítőként fellépő, alapítványán keresztül a világ békéjéért odaadóan dolgozó emberbarátot egy indiai óceáni kis ország fegyveres lázadói foglyul ejtették és ki is végezték, ha Janson - vállalva a lehetetlent - kis csapatával ki nem mentené börtönéből, egy megközelíthetetlennek hitt erődből. Ám a sikeres akció az utolsó pillanatban tragédiába fordul, amelynek Janson az egyetlen túlélője. Életben marad, de űzött vaddá válik, akit soha el nem követett bűnökkel vádolnak, és minden amerikai titkosszolgálat őt hajszolja, az ő életére tör. Akad ugyan segítője, de így is a fél világot kell bejárnia New Yorktól Sárospatakig és Tokajig, amíg tisztázódik, hogy akaratán kívül egy olyan nemzetközi terv részese lett, melynek következtében - ha kiderül - át kell írni a XX. század utolsó negyedének történelmét, és ha megvalósul, a mit sem sejtő világ fölötti uralom egy ember, egy pszichopata gyilkos kezébe kerül. Ezt csak Paul Janson képes megakadályozni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Ez egy Bourne v1.1, megírni is kár volt, nem hogy ugyanoda helyezni, ahol Matt Damon van.