Szekeres Viktor

Hírek az új Star Trek-tévésorozatról

Nemsokára kezdődik az új Star Trek-tévésorozat forgatása.

Ugyan történet vagy szereposztás hivatalosan továbbra sincs, de egyre több információmorzsa jut el hozzánk a tervezett új Star Trek-tévésorozatról. Mint arról már korábban beszámoltunk, a CBS Television Studios bejelentette, hogy 2017 januárjában új szériával bővítik Gene Roddenberry franchise-át. A csavar, hogy az új Star Trek-tévésorozat nem tévésorozat lesz, hiszen a CBS új streamszolgáltatása lesz az otthona, a CBS All Access.

A forgatás a tervek szerint ősszel fog kezdődni Toronto városában, Kanadában, és a showrunner Bryan Fuller stábjához csatlakozott Gene Roddenberry fia, Eugene Wesley “Rod" Roddenberry Jr. executive producerként, s mellé egy másik nem író executive producer is érkezett: Trevor Roth, aki a Roddenberry Entertainment egyik vezetője. Íróként lesz a stáb tagja Nicholas Meyer, pár Star Trek-mozifilm szkriptjét jegyezte.

A CBS a bejelentés idején még annyit árult el a tervezett sorozattal kapcsolatosan, hogy abban új karaktereket ismerhetünk meg, akik fantáziadús, új világokat és új civilizációkat fognak felfedezni a sorozatban. S persze mindeközben aktuális témák kerülnek a történetmesélés középpontjába, hogy azokat dramatizálják - ilyen szempontból tehát az új Star Trek mindenképp hű akar maradni a klasszikus vonulathoz. Azóta egy sajtóinfó arról számolt be, hogy az új Star Trek-sorozat nem a mozis univerzumban játszódna, hanem az eredeti, tévésben, mégpedig a The Next Generation előtt, a Star Trek: The Undiscovered Country eseményei után. És a történet is szerializált lenne, viszont nem az Enterprise-on játszódna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Torisaru #5
    Abrams pedig alkotott valamit(persze mára neves írótársakkal együtt) a Lost-al és a Fringe is jó sorozat volt, talán vissza kellene térni a gyökerekhez történetmesélés kapcsán és tudományos fantasztikus sorozatot nem akciót csinálni vagy kevesebb akcióval több sciencel.
    Amúgy az új SW filmet már el is felejtettem pedig egy hónapja néztem, dehát bennem sem hagyott túl sok maradandó emlékeket akár a 4. Indiana Johnes.
  • Ender Wiggin #4
    megint jómegaszontad, kalap! akkor szerinted ez úgy működik, hogy veszünk mondjuk egy népszerűtlen, kevéssé látogatott festményt a múzeumból, és átfestetjük képregénystílusra, mert azt értik majd a "zemberek". És voilá, kurva népszerű lesz egyből. Istenítsük, aki fogyaszthatóvá tette! De a művészet bármelyik ágáról írhattam volna a példát.

    Az embereknek magapság a gondkodásra, gondolkodtatásra van a legkevésbé igénye. Bixby és Roddenberry a kukába, klipszerűen vágott verekedések, robbanások és egysoros "humor". Ennyi kell.

    A süllyesztő mit jelent? Azt, hogy csak a tévék műsorán, vagy lemezen vagy torrenten lehetett volna ST-t nézni? Mert ha igen, akkor a minőségi ST-k státusza ezzel a szarrakással sem változott. Aki azt szereti, továbbra is csak így juthat hozzá.

    @SupraMKIII: nem vagy egyedül. Abrams szerintem a filmtörténelem legszarabb rendezője. Napjaink Ed Woodja. És gyalázat, mit művelt az ST-vel (meg az SW-vel). De agyhalálban van a pénz.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.05.19. 13:13:15
  • Lópikula #3
    szerencsére nem így lett
  • kalapos01 #2
    "Nem hiszem el, hogy nincs egy rendes Star Trek / Star Wars rajongó, aki lelőné végre ezt az idiótát... "

    Azt, aki újra a térképre tette a Star Treket, ami ma olyan népszerű, mint még soha? Hát, igen, vannak még idióták, főleg, akik ilyeneket írnak.

    Abrams nélkül sosem lett volna új Star Trek-tévésorozat, az egész ST eltűnt volna a süllyesztőben.
  • SupraMKIII #1
    Hát, ha a fene másfelé ette el JJABRAMS urat, akkor még van rá némi esély, hogy újra startrek sorozat lesz.

    Nem hiszem el, hogy nincs egy rendes Star Trek / Star Wars rajongó, aki lelőné végre ezt az idiótát...