Szekeres Viktor

Itt a Stephen King-féle Mobil előzetese

Végre láthatjuk, hogy milyen lett a Mobil.

A Saban Films kiadta a Stephen King könyve alapján készített Mobil (The Cell) című film első előzetesét. Az 1408 után ismét Samuel L. Jackson és John Cusack lesz a King-adaptáció főszereplője. A film forgatókönyvét maga Stephen King írta azzal az Adam Allecával, aki Az utolsó ház balra című film szkriptjét készítette. A filmet Tod Williams, a Paranormal Activity második részének rendezője dirigálta.


A 2006-ban megjelent, itthon is nagy népszerűségnek örvendő King-regény hivatalos fülszövege a következő: "Clay Riddell grafikus Bostonba utazik, hogy tárgyaljon az általa tervezett képregény ügyében. A kiadóba menet a parkban beáll a fagylaltoskocsi előtt kígyózó sorba, mert a melegben bizony jólesne egy hűsítő nyalánkság. Az előtte állók némelyikének megcsörren a mobiltelefonja, s mikor beleszólnak, leírhatatlan dolgok történnek. A telefonálók megvadulnak, egymásnak esnek vagy önmaguk ellen fordulnak, s pillanatok alatt őrjöngő-vérengző emberek töltik meg az utcákat.
Claynek - micsoda szerencse! - nincs mobilja, s hamar rájön, hogy az őrületet csakis a telefon által közvetített impulzus okozhatja. Néhány hozzá hasonló, mobilmentes emberrel elindul, hogy olyan területet keressenek, ahol nincs telefonos lefedettség. És hajtja az aggodalom is, vajon mi történhetett otthon a feleségével és a kisfiával, akik mindketten mobilhasználók...
A káoszban nem könnyű az utazás. A megfertőzött telefonembereket mintha egy ijesztő kollektív tudat irányítaná, a kevés megmaradt "normi" pedig kétségbeesetten küzd, hogy megmentse önmagát s a világból azt, ami még megmenthető...
Stephen King, a thriller kimeríthetetlen fantáziájú mestere, mindenből ihletet merít. Ezúttal is lebilincselő történetet mesél el, de biztos, ami biztos, míg a regényt olvassa, kapcsolja ki a mobiltelefonját, Kedves Olvasó!
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #3
    A könyv nekem tetszett. Ezért kíváncsi leszek a filmre is.
  • Ender Wiggin #2
    Szerintem meg az egyik leggyengébb SK "mű". A mai zombis túltengésben nem sok értelme volt filmet csinálni belőle...
  • AZUL #1
    a könyv jó volt... kíváncsi leszek filmen hoyg jön át...