Szekeres Viktor

A pápák a zsidók ellen írójának története lesz Steven Spielberg következő filmje

Steven Spielberg kiválasztotta a következő filmjét.

Egyes rendezők új filmjének kiválasztása kiemelt hírt szokott jelenteni a filmes oldalakon, s ezen rendezők között többek között Steven Spielberg is ott van, A rendező tavaly a Kémek hídjával jelentkezett, idén nyáron pedig a Barátságos óriást láthatjuk tőle, hogy azt követően a Ready Player One-on kezdjen el dolgozni. De már eközben is elkezdődnek a legújabb projektje, a The Kidnapping of Edgardo Mortara előkészületei.

A Deadline legalábbis erről értesült, valamint arról, hogy a film főszereplője a Kémek hídjáért Oscar-díjra jelölt Mark Rylance lesz, aki Piusz pápát alakíthatja. A film David Kertzer regénye alapján készül, a forgatókönyvét Tony Kushner írja, a forgatás pedig 2017 elején kezdődne, hogy már az év végén, a díjszezonban bemutatásra kerülhessen.

Az itthon is megjelent A pápák a zsidók ellen írójának regénye a 19. században játszódik Bologna városában, és valós történetet dolgoz fel, melynek középpontjában egy zsidó család kisfia van, akit a katolikus egyház elszakít családjától, és papot nevel belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #6
    Egy kicsit összeráznám a fejedben a kósza gondolatokat. Arról van szó, hogy már megint zsidó szenvedést visznek vászonra. Ha valóban nem lenne részrehajló a filmes szakma, akkor csinálnának végre egy olyan filmet amelyben bemutatják, hogy zsidó származású kommunista vezetők parancsára hogyan fogdosták össze a hithű keresztényeket, papokat és apácákat. Érted? Egyébként a "zsidózás" mint szó nem állja meg a helyét, mert keresztényezni, muszlimozni és taoistázni is szabad.
  • Ender Wiggin #5
    A sztori azért elég különleges és az itt zsidózók megnyugodhatnak, mert nem holokauszt-téma...Remélem tényleg oszkárt kap, ti meg összecsináljátok magatokat.
  • asgh #4
    Nekem a cimről kapásból a "Kovbojok az űrlények ellen" ugrott be. :)
  • Paddy #3
    2 éjjel nem aludtam az aggodalomtól, mert nem készül új zsidó film. Most már rám köszöntött a lelki béke.
  • Jagdgeschwader #2
    Oscart neki! Oscart neki!
  • wwenigma #1
    Gonosz katolikusok és szegény zsidók...má elég unalmas...