Szekeres Viktor

Visszatér az igényes ember valóságshow-ja

Jövő héttől ismét Virtuózok a Dunán.

Ismét elindul a közmédia nagy sikerű komolyzenei tehetségkutató realityje, a Virtuózok. A gyerekek és fiatalok részvételével zajló klasszikus zenei show új évadát a Duna közszolgálati csatornán adja az MTVA április 15-től péntek esténként. A Virtuózok műsorvezetői 2016-ban is Varga Edit és Bősze Ádám lesznek, az öttagú zsűri tagja pedig továbbra is Miklósa Erika - Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Kesselyák Gergely - Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja, Batta András - Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, Némethy Attila - zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára és Szenthelyi Miklós - Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar alapítója lesznek.

A Virtuózokba három korcsoportban nevezhettek a klasszikus zenész fiatalok. Az I. korcsoportban a 6 és 12 év közötti gyerekek mérhetik össze hangszeres vagy énektudásukat. A II. korcsoportba a 13 és 17 év közötti fiatalok nevezhetnek, míg a 18 és 23 év közöttiek alkotják majd a III. korcsoport mezőnyét. Az énekesek esetében a felső korhatár 28 év.

A Virtuózok casting adásai április 15-én indulnak a Duna közszolgálati csatornán. A három casting adást a korcsoportos középdöntők követik, amelyekben a versenyzők egy-egy újabb darabot adnak elő kamarazenekari kísérettel, valamint sztárvendégek segítségével egy közös produkcióval is fellépnek. A korcsoport döntőben az eddig külön bemutatott indulók egy adásban szerepelnek, de továbbra is saját kategóriájukon belül versenyeznek a továbbjutásért.

Ekkor a versenyzők már szimfonikus zenekarral játszanak együtt. A korcsoport döntőből továbbjutó három versenyző a június 3-i élő fináléban méri össze az tudását. Itt mindenki két fordulóban bizonyíthat: egy klasszikus darabbal és egy crossover előadással is készülnek. Az öttagú zsűrinek a fináléban már nincs döntési jogköre, csupán véleményezhetik a produkciókat: ekkor a nézői szavazatok alapján dől el, hogy ki lesz a Virtuózok fődíjasa. .

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    A hotdogban sincsen kutya, a hamburgerben sincs sonka - most mehetsz a mcdonaldshoz kérdőre vonni őket. A telefonnal sem fonunk mindent tele.
  • Zombee #2
    Sose értettem, egy tehetségkutató műsor, színvonaltól függetlenül, mitől valóságshow. Az se volt világos, hogy amit valóságshow-nak mondanak, a retardált villásak, azoknak mi köze a valósághoz.