Szekeres Viktor

Gyorsan menekülnek a nézők a Batman v Superman vetítéseiről

Valamit elronthattak a Batman v Superman készítői.

A Batman v Superman: Dawn of Justice nagyot robbantott, minden idők hetedik legjobb hétvégéjét produkálta Amerikában, három nap alatt 166 millió dollárt fizettek ki rá az amerikaiak, ami remek teljesítmény. Azonban azt is észre kell venni a film bevételei kapcsán, hogy azok szokatlanul gyorsan csökkenésnek indultak.

A film 81,5 millió dolláros pénteket produkálva minden idők ötödik legjobb nyitónapját hozta a 119 millió Star Wars 7, a 91 milliós Harry Potter 8, a 84 milliós Bosszúállók 2 és a 82 milliós Jurassic Park 4 mögött. Ez abszolút a közvetlen élbolyt jelenti, azonban a folytatásban már nem tudta a fenti filmekkel tartani a lépést. A szombati örökranglistára az 50,6 milliós bevétel már csak a kilencedik helyre volt jó (többek között a Pókember 3 vagy Az éhezők viadala 2 is befurakodott elé), míg a vasárnapi eredmények között a Batman v Superman: Dawn of Justice 33,7 millió dollárja már csak minden idők 21. legjobb vasárnapját jelentette. A film bevétele a harmadik napra olyannyira megzuhant, hogy még olyan filmek is jobban megtöltötték a mozitermeket az első vasárnapjukon, mint a Shrek 2 vagy éppen Az acélember. Ilyen előjeleket követően már az sem volt meglepő, hogy a hétfőre 15 millióra csökkenő bevétel a 30. helyre röpítette a filmet a hétfői örökranglistán, olyan filmek mögé, mint a Holnapután vagy a Másnaposok 2.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Persze, de azt senki sem vitatta. Az az, amit előre meg lehet mondani bizonyos filmeknél, hogy lesznek olyanok, akik a cím vagy a reklám alapján kiadják rá a pénzt. De egy stúdiónak rohadtul nem mindegy, hogy egy 400 milliós nyitóhétvége után egy film elmegy 1,2-1,3 milliárdig, vagy csak 925 millióig, mint ami most kinéz a BvS-nek.

    Sokan teljesen beleesnek abba a hibába, hogy nagy számokat látnak, és csak azért, mert pozitív a szaldó, azt hiszik, hogy egy film jól hoz. Nyilván ott sem örülnek annak, hogy ekkorát zuhant. Egy 925 milliós nemzetközi eredménnyel meglesz egyébként a filmnek 200 milliós profit, csak sokára, hiszen 2-300 millió a tévéből és a kölcsönzésekből fog befolyni. Szerintem a Warner is örülne, ha már a mozis futás végén pluszba kerülnének.
  • poet72 #1
    Worldwide: $682,857,793
    Boxofficemojo
    Azért lesz bevétel...