Szekeres Viktor

Amerikában is elhasalt Az éhezők viadala utódja

Nemcsak Magyarországon szerepelt le A beavatott-sorozat új epizódja.

Arról a minap számoltunk be, hogy mennyire hűtlenek voltak a magyar tinik, amikor "cserben hagyták" A beavatott-sorozat új részét, melynek itthon csökkent a nyitó hétvégi bevétele az előző epizódhoz képest, ezek után pedig nem jelentett meglepetést, hogy Amerikában is visszaestek a széria bevételei, de még a mienknél is nagyobb mértékben.

A hűséges alcímet viselő epizód, a The Divergent Series: Allegiant, azt követően, hogy A beavatott és A lázadó 52, illetve 54 millió dolláros nyitóhétvégét hozott, mindössze 29 millió dolláros debütálásra volt képes, ami a 100 millió dollár fölötti költségvetés fényében kifejezetten gyenge teljesítmény, hiszen így örülhet a film, ha belföldön 70-80 millió dollárt elér. Az egy héttel korábbi nemzetközi premiernek köszönhetően Amerikán kívül eddig 53 millió dollár gyűlt össze.

Ezzel a harmadik rész biztosan el fog maradni az előző kettő epizód bevételétől. Az első film ugyanis 151 és 137 millió dollárt termelt Amerikában, illetve az ország határain túl, míg a folytatás 130 és 167 millió dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #3
    Pedig ez jó film, nem olyan feminista mint az Éhezők, Star Wars vagy az eljövendő Ghost Busters lesz. Az asszony szereti a Beavatottat és nekem is bejött pedig az nagy szó mert nem vagyok egy mindenevő.
  • zetortraktor #2
    Mikor termeli ki ez a dupláját? És egyébként is, egy filmbe nem azért tesznek pénzt, hogy pluszban jöjjenek ki. Hosszabb távon minden pozitívba fog fordulni, de egyrészt a több éves befektetést mihamarabb viszont akarják látni, nem csak újabb 3 év múlva, másrészt megvan a céljuk, hogy milyen bevételt akarnak, és azzal a jövőbeli bevétellel már tervezni is szoktak, szóval, ha nem hoz annyit, az kellemetlen, harmadrészt egy rossz bevétel a jövőbeli bevételeket is csökkenti, ami duplán szívás.

    Rég rossz lenne, ha 100 milliós (+50 marketing) filmeket azért csinálnának, hogy belföldön csak 60-at hozzanak.
  • hungi #1
    Bazd+ ha csak a dupláját termeli ki akkor az már pisikaki-vudubaba?
    Utoljára szerkesztette: hungi, 2016.03.24. 20:04:06