Szekeres Viktor

Az év legszebb animációs filmje új előzetest kapott

Ismét kapott egy előzetest a LAIKA idei mozifilmje.

Az új LAIKA-film címe Kubo and the Two Strings lesz, a premierjére augusztus 19-én fog sor kerülni, a rendező pedig nem más, mint az az Travis Knight, aki a LAIKA vezetője - neki ez lesz a rendezői debütálása. A filmet a ParaNormant is jegyző Marc Haimes és Chris Butler forgatókönyve alapján készítették, a szinkronhangjai között ott lesz Matthew McConaughey, Charlize Theron, Rooney Mara, Ralph Fiennes, Brenda Vaccaro és Art Parkinson. És, hogy miért is tűnik kötelezőnek a film, az rögtön kiderül a legújabb előzetest megnézését követően.


A film stop-motion technikával készül, vagyis kvázi bábfilmes animáció, ami már nem nagyon divatos, hiszen meglehetősen pepecselős munka, hiszen az animátorok a karakterek mozgását képkockánként rögzítik, s ezeket a jeleneteket egészítik ki számítógépes effektekkel, ha például a háttér változtatásáról van szó.

A stúdió eddigi animációi közül a ParaNorman Amerikában 56, a világ többi részén pedig 51 millió dollárig jutott el, a Coraline és a titkos ajtó hazájában 75 milliós teljesítményt produkált, nemzetközileg pedig 49 milliósat, a tavalyelőtt bemutatott Doboztrollok pedig 51 és 59 milliós bevételt produkált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)