Szekeres Viktor

Megvan a Ready Player One főszereplője

Hosszas keresést követően Steven Spielberg rátalált az ideális Wade Wattsra.

Messze van már a Ready Player One premierje, hiszen Amerikában csak 2018. március 30-án kerül bemutatásra a mozikban, de a forgatása nemsokára elkezdődik, s ennek megfelelően a castinghírek is elkezdtek szállingózni a filmről. Most például arról számolhatunk be, hogy a főhőst, Wade Wattsot Tye Sheridan játszhatja majd. Sheridan fiatal kora ellenére nagyon jó filmekben szerepelt eddig Az élet fája után előbb a Mudban, majd a Joe-ban kapott szerepet. Nemrég pedig a Scouts Guide to the Zombie Apocalypse-ban bolondozhatott.

Korábban már kiderült, hogy a filmben szerepelni fog Olivia Cooke (Art3mis/Samantha Cooke), illetve Ben Mendelsohn, mint a fő rosszfiú. A Ready Player One hazai könyvkiadásának a fülszövege a következő: "2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat.
Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jagdgeschwader #2
    Ééés már nem is érdekel a film. Pedig vártam :(
  • Garfield #1
    1. Nem Ar3mis, hanem Art3mis, teee, cikkíró...

    2. Kiváncsi leszek, hogy csinálnak Olivia Cooke-ból rubensi idomú nőt.