Szekeres Viktor

Új előzetest kapott a magyar időutazós scifi

Még mindig nagyon jól néz ki a Hurok.

Április 14-én kerül bemutatásra a magyar mozikban a Hurok című időmanipulálós scifi, amit Madarász Isti rendezett, akitől nemrég A fekete múmia átkát láthattuk a közszolgálati csatornákon. A Hurok némiképp az Idétlen időkigre hajaz, főszereplője Száraz Dénes lesz, a műfaja pedig thriller, ami igencsak jó hír, hiszen ez a zsáner, akárcsak a scifi, nincs túlreprezentálva a magyar mozifilmek között. Száraz mellett még olyan színészek szerepelnek a filmben, mint Martinovics Dorina, Hegedűs D. Géza és Anger Zsolt.


A Hurok hivatalos szinopszisa a következő: Ádám illegális gyógyszerkészítményeket csempész megbízói számára külföldre, de most azt tervezik barátnőjével, Annával, hogy az aktuális szállítmánnyal együtt megszöknek és új életet kezdenek. Az indulás reggelén azonban a lányról kiderül, hogy terhes, ezért Ádám úgy dönt, hogy Annát hátrahagyva, egyedül utazik el.
Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata. A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi.

Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, de a szeme láttára hal meg a barátnője egy gyanús közlekedési balesetben. A fiú tudja, hogy menekülnie kell - újra meg újra, ki tudja, hanyadik alkalommal - de azt is érzi, hogy valami nem stimmel. Lassan rádöbben, hogy beleragadt valamibe, ami nem ereszti és minden ügyességére és bátorságára szüksége lesz, hogy kitörjön belőle.

Ebben a Möbiusz szalag-szerű thrillerben, ahol a kezdet és a vég fogalmai értelmüket vesztik, Ádám újabb és újabb esélyt kap, hogy helyrehozza a hibáit, hogy fejlődjön, de az új lehetőség mellé nem jár tiszta lap. Így miközben a saját és barátnője életét is próbálja megmenteni, nem csak az üldözőivel kell leszámolnia, de korábbi döntéseinek a következményeivel is szembe kell néznie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csakezmaradt #31
    Jut eszembe, a Day Break-et ismeri valaki?
  • Csakezmaradt #30
  • Csakezmaradt #29
    Kreatív, időhurok! :D
    Legjobb példák amúgy:
    Eureka ('I do over", 2011)
    Csillagkapu ("Window of Opportunity", 2000), amikor golfozik a Csillagkapun keresztül, az valami eszméletlen! :D
    Az Idétlen időkig 1993-as. A mormota, mikor vezet, azon jót nevettem. :D
    Star Trek - Az új nemzedék ("Cause and Effect", 2368, na jó, vicceltem, akkor játszódik, 1992)

    A Végső visszaszámlálás is jó, de az nem hurok, csak "sima" időutazós.
    Utoljára szerkesztette: Csakezmaradt, 2016.02.29. 14:35:14
  • sárkánylovag #28
    Amit látok az ígéretes, kicsit még effektezve átlag mozifilm, a vágás meg a zajeffektek nagyon ott vannak, de amit hallok az barátok közt modorossága, szinte várod hogy GÉZA mikor tűnik fel : -Itt vagyok anyus...
    Egyik szemem sír a másik nevet...
    Hány száz évnek kell még eltelnie hogy az Ausztrál sorozat színvonalt elérjük Filmen ?


    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2016.02.27. 17:46:43
  • dyra #27
    nagyon királynak néz ki, tutkóra megnézem :)
  • Macropus Rufus #26
    "A Harry Potter, mint biztosan időutazós film? 8 részből 1-ben szerepel időutazás, ott is kb 20 percet."
    na jó így értem. :)
  • ElNano #25
    Idétlen időkig. Ennyit erről. Szánalmas ez az impotens erőlködés.
  • Cyberdog #24
    Meglepő, de évek óta az első magyar film, ami talán érdekel.
  • Alexease #23
    Most megegyszer megneztem az elozetest hang nelkul, hozza kepzeltem rendes szinkron hangokat, es leszmitva az itt-ott kicsit gagyi reszleteket, nezheto B/C lehetne;)
    Lehet ezt kellene, magyar szinkron szineszekkel ujra szinkonizlni:DDDD
  • dregnarr1 #22
    Azért mert a magyar színészek zöme "színházra tanító" oktatásban vesz részt, aminek előadásmódja teljesen más mint a filmeké.



    Az interjúból:
    "Isti azóta kétszer látta már a Csillagok között-et, és teljesen odavan, hogy telt házas vetítéseken nézők százezrei néznek meg egy ennyire összetett, bonyolult, filozofikus és nagyszabású filmet."
    Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2016.02.25. 19:27:13