Szekeres Viktor

Nemcsak az előzetes, de a kritikák alapján is a The Witch lesz az év horrorfilmje

A The Witch-et nemcsak a közönség fogja szeretni, hanem a kritikusok is.

A horrorrajongók már öt hónapja várják rendületlenül a The Witch premierjét, amire Amerikában pénteken fog sor kerülni. Eddig csak az előzetesek alapján ítélhettük meg a filmet, azok pedig igencsak biztatóra sikerültek, most viszont már kritikákat is lehet olvasni a végeredményről, hiszen a forgalmazó tisztában volt azzal, hogy nem érdemes embargózni a recenziókat, hisz az újságíróknak is be fog jönni a film.


A kritikákat összesítő RottenTomatoes gyűjtése szerint egyelőre 86%-on áll a The Witch, mely horrorfilmek esetében kiemelkedőnek számít, s nemcsak azért, mert nem készül túl sok jó horror, hanem azért is, mert a kritikusok egy része hajlamos lenézni a műfaj képviselőit. A hét során minden bizonnyal még megtriplázódik a kritikák száma, de egyelőre 37 véleményből 32 pozitív, s mindössze öt negatív. Más kérdés, hogy a 97%-os tetszési indexszel bíró, tavaly nyári Itt Follows-t már nem érheti be a The Witch,


Az Anya Taylor Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Ellie Grainger és Lucas Dawson főszereplésével készült horrort forgatókönyvét maga a rendező, Robert Eggers jegyzi, a történet 1630 körül New Englandben játszódik, és természetesen a középpontjában a boszorkányság van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #1
    Nagyon várom egy ideje, de most elbizonytalanodtam.
    Merthogy "a 97%-os tetszési indexszel bíró, tavaly nyári It Follows" után ha ez ilyen pozitív kritikákat kapott - akkor aggódom, hogy mégsem lesz olyan jó, ahogyan az It Follows is nagyon nem volt az (nem rossz alapötlet, de logikátlan, hótgyenge, unalmas kivitelezés).