Szekeres Viktor

Sokak által várt scifi a Star Wars 8 újabb áldozata

Csak 2018-ban láthatjuk a Ready Player One-t.

Ahogy arra számítani lehetett, a Warner megfutamodott a Star Wars-sorozat nyolcadik epizódja elől, hiszen az eredetileg 2017. december 15-én bemutatni tervezett, Steven Spielberg által rendezendő Ready Player One premierjét, miután a Disney ugyanerre az időpontra tűzte ki saját filmjét, elhalasztotta. A film új premierdátuma: 2018. március 30-a.

Mint arról már írtunk korábban, az Ernest Cline által írt könyv alapján Zak Penn készítheti el a forgatókönyvet. A Ready Player One hazai könyvkiadásának a fülszövege a következő: "2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Jagdgeschwader #4
  Nekem nagyon bejött a könyv, filmet készíteni belőle elég ambiciózus vállalkozás (inkább a jogdíjak mint a történet komplexitása miatt :D ). Csak a zenékből egy kis ízelítő:

  http://www.youtube.com/watch?v=iypUpv9xelg&index=1&list=PLFC69D25327A20F56
 • BrockSamson #3
  Azt nem tudom hanyan varjak, de nekem nagyon tetszett a konyv, szoval remelem feler majd hozza a film is.

  (Amugy a legtobb konyv vagy film hulyesegnek tunik a fulszoveg alapjan. Igen, meg a Star Wars is...)
 • e98ff #2
  Ja, a youtube trailert biztos már több százan lájkolták.
 • Zombee #1
  Biztos sokan várták ezt? Nem is tudtam, hogy készül, a könyv tartalma után pedig nem is bánom.