Szekeres Viktor

Itthon egyre nagyobb tömegeket mozgat meg a Saul fia

A premier óta még sosem nézték meg ennyien itthon a Saul fiát.

Csak nem akar csökkenni az érdeklődés a Saul fia iránt, jelzik a mozis látogatottsági adatok. Már a tavalyi premier idején nagy meglepetést keltett, hogy egy ilyen nehéz témát boncolgató filmre hány jegyet váltanak (persze a cannes-i szereplés híre ebben igencsak közrejátszott), de a mostani újrapremier során tapasztalt érdeklődés végképp felülmúlta az elvárásokat - előfordulhat, hogy nemsokára egy Oscaros film lesz az elmúlt évek legnézettebb magyar alkotása a hazai mozikban, nem pedig egy közönségfilm.

A Mozinet 14 vásznon vetíti a héten a Saul fiát, és csütörtöktől vasárnapig 12 433-an váltottak jegyet a filmre, ezzel 15,5 millió forint bevételt generálva. Mindez 98%-os növekmény volt az előző hétvégéhez képest, és a hétvégi toplista nyolcadik helyére volt elegendő. A Saul fia ezzel 122 166 nézőnél és 144 millió forint bevételnél tart Magyarországon.

Két másik magyar film is debütált múlt héten a mozikban. A 39 moziban vetített Kern András-féle Gondolj rám 9 469 nézővel a kilencedik helyet szerezte meg, míg a hét moziban indított A lovasíjász 2 743 embert mozgatott meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)