Szekeres Viktor

Gyermekkorunk újabb klasszikusa kap mozis rebootot

Készül a Fantasztikus labirintus rebootja.

A The Hollywood Reporter arról értesült, hogy Hollywood, azon belül is a Tri-Star Pictures a Fantasztikus labirintus (Labyrint) újraindítását tervezi. A lap azt egyelőre még nem tudja, hogy mindez remake-et, folytatást vagy rebootot jelent-e, de bármelyikre is kerül sor, minden bizonnyal sokan fognak örülni neki, hiszen a mai lehetőségek mellett akár egy nagyon megkapó és látványos filmet lehet készíteni az 1982-es eredeti alapján, főleg, hogy mai szemmel az már látványát tekintve kissé megkopottnak számít.


Az eredeti Fantasztikus labirintus 1982-ben Amerikában 12,7 millió dollár bevételt termelt, tehát nem számított túl nagy sikernek. A fantasyt Jim Henson rendezte, a főszereplő Jennifer Connelly és a nemrég elhunyt David Bowie volt. A THR egyébként úgy tudja, hogy A galaxis őrzői egyik írója, Nicole Perlman fogja írni az új változat forgatókönyvét.

Az eredeti film, mely Jim Henson utolsó rendezése volt, egy fiatal nőről szólt, aki akaratán kívül felajánlja kisöccsét a goblinkirálynak. Később, hogy megmentse a gyereket, egy mágiával és fantasztikus teremtményekkel teli világban próbálja meg előkeríteni a királyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • professional #9
    Remélem az Avatart úgy fikázzátok, hogy otthon néztétek 42"on!
    Az egy IMAX technikával elkészített látványfilm volt(leszámítva az űbergagyi storyt, de akkor a MadMaxet is simán fikázhatjátok) amihez hasonlót azóta sem láttam moziban és szerintem a 2. részig nem is fogok sajnos :(
    Én is zokognék biztos ha nem nézhettem volna meg IMAXben, így viszont életem egyig legnagyobb mozis élménye volt és bármikor beülnék rá mégegyszer pedig majdnem mindent megnézek! ;)

    Ja a Fantasztikus labirintus meg újraforgatva sem fogja érdekelni a mostani fiatalokat, mert aki az ilyen csodálatos történetekre fogékony annak bőven elég lesz a régi, hiába kopottak a trükkök, van bennük ÉLET! A Magic dance jelenetet nem lehet megcsinálni CGIvel mert annak úgy van értelme hogy ott topoknak a bábok mindenhol! Szép lesz ha a Végtelen történetet is újraforgatják egy CGI Falcorral meg stb...
  • Szefmester #8
    Igen, kopottas a látvány. De csak mert azóta sokat fejlődtek a maszkmesterek cuccai, és a bábkészítés folyamata.
    Digitális részeket leginkább a fejüket dobáló izéknél, és a távoli tájakat mutató képeknél tudok elképzelni.

    Bowie furán nézett ki az tény, de basszus.. nem is egy szomszéd fickót alakított benne.
    A poén az volna ha Conelly játszaná az anyukát, és az egykor elrabolt kiskölyök is kapna valami jelenetet az elején... :)

    Az avatar bábokkal lehet jobb lett volna. De még inkább hanem pocahontas scifi edition lett volna. A star warsban is jobb volt hogy bábok voltak, mint amikben cgi volt mindenki.
  • Zombee #7
    Az Avataron így is zokogtam. Az örömtől, hogy vége lett. Az ősszel láttam életemben először, iszonyat rossz, giccses rajzfilm, gusztustalan volt. A sztori is gyenge, a karakterek is totálisan érdektelenek.
  • Dynamic #6
    Értem én, hogy erős a nosztalgia, de ez tényleg egy Muppet show, műanyag díszletekkel. Nem a filmet minősítem, szívesen nézem az emlékek miatt, de ez a technika nem működik 2016-ban. Új nézőkről beszélek, nem azokról akikben dolgozik az említett nosztalgiafaktor. Képzeld el az Avatar filmet ilyen bábokkal, műanyag űrhajókkal és füstgépekkel. Szerintem zokognál.
  • Zombee #5
    Az, hogy kit röhög ki egy kefefejű 16 éves, teljesen huszadrangú, attól még a látvány rendben van. Egy mai 16 éves meg mai technikával se néz ilyet.
  • Tinman #4
    "hogy néz ki Bowie"

    Ezt most valami vicc volt? Bowie mindig is arra utazott, hogy merőben másképp nézzen ki, mint a normális. Ezért kritikával illetni olyan, mint Jimi Hendrixen számon kérni, hogy miért volt mindig kócos -.-
  • kalapos01 #3
    Kérdezz meg a 16 évest. Kiröhögne. Sajnos a filmet is. Ma már sokkal jobb bábfilmek is készülnek. Meg eleve hogy néz ki Bowie.
  • Zombee #2
    Öreganyád látványvilága kopott meg. Ha csinálnak egy fos CGI orgiát, az lesz majd gagyi.
  • Gyuszopapa #1
    Nincs itt a látvánnyal baj még így 34 év távlatából sem.