Szekeres Viktor

Nem döntött meg minden rekordot az új Star Wars

Egy valamiben a Jurassic World jobb maradt.

Amerikában tarol a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: Force Awakens), a film a hír megjelenésének pillanatában 629 millió dolláros bevételnél tart hazájában, vagyis csak napok kérdése és túlszárnyalja a Titanic és a Jurassic World 652 millió dollár körüli eredményét, amivel a második legtöbb bevételt hajtó film lesz az Avatar mögött - addig, amíg annak a 760 milliós csúcsát meg nem dönti. Azonban a nagy csúcsdöntögetés közepette a film meglepetésre egy rekordot nem döntött meg. Sőt, valójában többet, de néhányat nem is volt nagyon esélye.

Az új Star Warsnál ugyanis pénteki, vasárnapi, hétfői és keddi napon egyetlen film sem szerzett több bevételt, azonban a többi napon más filmek uralkodnak. Az valahol teljesen természetesen, hogy a szerdai napi csúcs érintetlen maradt, hiszen szerdánként sok nagy durranás nyitott már és a nyitónapi bevétele egy sikerfilmnek azért még több, mint egy Star Wars hétköznapi, hatodik napos bevétele - az első hely továbbra is az Alkonyat: Napfogyatkozásé 68,5 milliós dolláros szerdai bevétellel, a Star Wars 7 két Harry Potter, egy Transformers és egy Pókember-epizód mögött hatodik lett 38 millió dollárral. Mint ahogy csütörtöki bevételek tekintetében is "csak" hatodik J.J. Abrams filmje, hiszen csütörtöki premierek is szoktak lenni olykor - ezen a napon érdekes módon a Mátrix: Újratöltve és a Másnaposok 2 mellett két korábbi SW-film, A Sithek bosszúja és a klónok támadása is top5-ös, utóbbi az első.

A fenti napi rekordok tehát maradtak, ami papírforma, az viszont nem, hogy a szombati rekord továbbra is a Jurassic Worldé, hiszen hiába termelt a Star Wars pénteki nyitónapján 119 millió dollárt, míg a JW "csak" 82 milliót, szombaton előbbi 68,3, utóbbi pedig 69,6 millióra volt jó. Sőt, a két film közé a szombati toplistán még a Bosszúállók is közbeékelődött 69,5 millió dollárral. (Érdekesség, hogy a Vasember 3 mögött ezen a listán a Star Wars: Az ébredő Erő második szombatos, 57,7 millió dolláros teljesítményével az ötödik helyet is megszerezte.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #5
    Jurassic World.
    Atyaég, ilyen tré filmmel lehet bármilyen rekordott dönteni az USA-ban?
  • Amergin #4
    Fejlemény van! Lucas egy tiszta pillanatában elszólta magát...
    Pedig én szóltam előre...
  • sertrex #3
    "Nem döntött meg minden rekordot az új Star Wars " ...eddig.

  • BaliBoy #2
    Illetve maradt még egy rekord a JW-nél. A JW-ben sokkal több dinó van mint a Star Wars-ban.
  • valamit #1
    kemény a második szombatja