Szekeres Viktor

Amerikában a Star Wars 7 ellen indítják a Saul fiát

Vajon a Saul fiának sikerült tömöttebb házakkal menni, mint a Star Warsnak?

Amerikában a magyar Saul fia (Son of Saul) egy napon került mozikba, mint a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: Force Awakens), de persze szó sincs arról, hogy a két film bevétel szempontjából egymás vetélytársa lehet. Főleg, hogy előbbi három mozikban kerül bemutatásra, utóbbi pedig 4 134-ben, ami decemberi rekordnak számít. Érdekes módon, azonban csúcsot nem dönt a film, hiszen 32 film is ennél több moziban került bemutatásra, legutóbb például a Minyonok (4 301), illetve az utolsó Az éhezők viadala-epizód (4 175). A rekordot az Alkonyat: Napfogyatkozás tartja 4 468 mozival.

Van azonban egy olyan kategória, melyben a Saul fia megszoríthatja J.J. Abrams filmjét, ez pedig a vászonátlag, vagyis a kihasználtság. A minden idők legjobb nyitóhétvégéjét produkáló Jurassic World ugyanis 48 855 dollárt termelt péntektől vasárnapig átlagosan egy moziban, az elvárások szerint Az ébredő Erő ennél valamivel többet fog. Azonban 3 moziban ezt az átlagot már 150 ezer dolláros teljesítménnyel is el lehet érni, ami bravúrral akár elérhető is lehet a Saul fia számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #18
    Személyesen tanúsíthatom, undorító az egész...
  • Anonymusxx #17
    Hát, lehetett volna ügyesebb is...
  • Ragnaar #16
    Nem láttam még a filmet, de tervezem megnézni valamikor, azért az imdb 8 körüli magyar film ritka.

    (Egyébként Hitler ugyan nem volt ügyetlen, de Stalin és egy kínai diktátor is megelőzte népirtásban, ha jól tudom.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.12.21. 13:49:05
  • Paddy #15
    Igazad van, lehet azért vagyok ingerlékeny a téma miatt, mert már a csapból is az folyik, hogy "bűnösnek kell éreznem magam" a holotéma miatt. Semmi problémám nem lenne az egésszel kapcsolatban, ha mondjuk Trianon (és ezzel összefüggő magyar irtások) vagy napjaink holokausztja: a cigányok érintett rétegei által elkövetett öregezések is ugyan ennyi figyelmet kapnának.
  • Ahoy #14
    Mostanában inkább az a baj, hogy a kormány szelektíven támogatja a művészetet, filmművészetet. Megcsúfolva teljes mértékben az egész lényegét. A Fekete György által vezetett Akadémiával az élen. Ha nem veszed a szádba a lompost, és nem keresztény/magyar/népi témában alkotsz akkor véged...sőt még ki is zárnak a közéletből, ha kritikus alkotást csinálsz.

    Teljes mértékben ugyan az megy, mint a jó öreg szocializmusban. Csak a mi adóforintjainkból propaganda művészetet nyomnak. Ez sokkal de sokkal nagyobb probléma, mint a Saul fia, és a holokauszt-mozik.
  • zetortraktor #13
    Ne tudd meg, hogy az állam kultúrára, művészetre mennyi pénzt ad összesen. A te forintjaidból támogatnak sok millióval általad sosem hallott kiállításokat is, meg koncerteket. Összesen több milliárd megy el ilyen célokra, csak azokat valamiért sosem emlegetik, pedig épp úgy hidegen hagynak.

    (A Veszettek kipécézése mondjuk nem menő, mert az legalább egy normális, még ha nem is kiemelkedő film.)
  • zetortraktor #12
    Az megvan, hogy hány film készült idén ilyen témával? És hány az elmúlt 3-4 évben? És azok közül hány lett mondjuk Oscar-jelölt, vagy került a tűz közelébe? Mert ha igen, akkor nem mondanád, hogy alap. Az nem alap, hogy 25-30 közül egynek vagy kettőnek összejön. Szóval vicces, hogy ha egynek vagy kettőnek sikerül, akkor rögtön elindul a perszézés. Inkább abból kéne kiindulni, hogy ennek miért sikerült, és a többi 20-nak miért nem, az "alap" téma ellenére.
  • Serutekin #11
    A Veszettekre is véletlen kapott 1 milliárd forintot. (sajnos az én adóforintjaimból is). Persze csak azokat lehet teljesen hülyének nézni, akik hagyják. Mindenesetre gratulálok a filmhez, mivel szép profitot hozott és még fog is.
  • bmw #10
    unalmas mar......
  • Paddy #9
    Ha lesz ingyenes vetítés arra szívesen beülök.