Szekeres Viktor

Spielberg új filmje bejött a magyaroknak

A magyar nézőknek is bejött Tom Hanks kémkedése.

Jól kezdett és jól is tartja magát Steven Spielberg új filmje, a Kémek hídja a magyar mozikban, s ebből azt a következtetést szűrhetjük le, hogy tetszett a közönségnek. Ugyanis míg a hétvége legnézettebb filmjének számító Az éhezők viadala-epizód, vagy a harmadik legtöbb nézőt érdeklő nem újonc film, az új James Bond-mozi az előző hétvégéhez képest nézőinek 51, illetve 43 százalékát elveszítette, addig a Tom Hanks főszereplésével készült kémes film bevételei mindössze 24%-kal estek vissza, vagyis jóval nagyobb arányban ajánlják a nézők másoknak, mint előbbi két alkotást.

A Kémek hídja ezzel ismét a második volt a hétvégi bevételi toplistán, alig 1,5 millió forinttal lemaradva az uralkodó Hunger Games 4 mögött. A film mostani 31,5 milliós bevételével eddig 86 millió forint bevételt hajtott a moziknak és a forgalmazónak, 11 nap alatt pedig 61 671-en látták idehaza. Az eredetileg Bridge of Spies címre hallgató alkotás egyébként máshol is korrekt módon (de nem kiemelkedően) szerepel. Vasárnap estig hazájában 69, a világ többi részén pedig 42 millió dolláros bevételre tett szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Airbus A380 #2
    Nekem kimondottan tetszett, a film jellegéből fakadó kissé vontatott lassú történet ellenére is, nem az a többször megnézős köröm lerágós film, de egyszer megnézni bőven jó és izgalmas. (elsőre ugye nem tudjuk mi a vége).


    Utoljára szerkesztette: Airbus A380, 2016.01.01. 17:55:28
  • NEXUS6 #1
    Az, hogy sokan látták az adott filmet nem azt jelenti, hogy be is jött. A marketing/elvárás magas volt, ezért elmentek az emberek a moziba, az hogy elégedetten is jöttek ki azt egy második rész indulásával lehetne igazából megszondázni.

    A Kémek hídját a legtöbb ismerősöm egy erős TV-film kategóriába sorolja. Nem rossz film, de utólag sajnálják a jegy árát.