Szekeres Viktor

Korszakos bukás az új Frankenstein-film

Lehet, hogy a modern moziba járó fúj Frankensteinre?

Már az Én, Frankenstein is kifejezetten hidegen hagyta Amerika szerte a mozizókat - mindössze 19 milliós bevételt kapart össze hazájában az Aaron Eckhart főszereplésével tavaly bemutatott film, mely nemzetközileg némiképp szépített teljesítményén (52 milliós Amerikán kívüli bevétel). Azonban a péntektől James McAvoy és Daniel Radcliffe főszereplésével játszott Victor Frankenstein minden előzetes várakozást alulmúlóan kezdte meg mozis pályafutását.


Hiába nézték meg sokan az előzeteseket, és értékelték azokat igen pozitívan, a film gyenge kritikákat kapott és 2797 moziban csupán 2,4 millió dollár bevételt hozott, ami még ezer dolláros vászonátlagot sem jelent - ez a teljesítmény még a top10-es listára való felkerüléshez sem volt elég. Ez a kezdés minden idők legrosszabb nyitánya a 2500-nál több moziban bemutatott filmek esetében, az eddigi negatív rekordot a 2012-es Nem hátrálunk meg (Won't Back Down) tartotta 2515 moziból hozott 2,6 milliós nyitóhétvégéjével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    Az Én, Frankenstein baja nem az, hogy a címében szerepel Frankenstein neve, hanem az, hogy szar a film.
    Mondanám, hogy az új Universal univerzumban majd jó lesz nekünk, de abban én nem hiszek. Előzetes alapján ez is szarnak tűnik, nem értem a nem értést a sikertelenségen.
    Február 25-ig még van ideje a hazai forgalmazónak is átgondolni, be akarja-e mutatni.
  • Ragnaar #4
    Branagh azért egészen magasra tette a lécet a 'komoly Frankenstein filmek' kategóriában, szerintem nem is igen sikerült eddig egyik másik feldolgozásnak sem megugrani azt, persze attól még lehetne szórakoztató filmet készíteni a témában. (Jah és persze attól, hogy nem sikeres még lehet jó)

    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.12.01. 10:20:28
  • Wittgen #3
    Én inkább abban látom az okot, hogy senki nem kíváncsi az ezredszer is feldolgozott sztorira. Olyan, mint a Pókember, mindig ugyanazt (hogyan vált azzá) a sztorit nyomják az ember képébe, csak más szereplőkkel.
  • zetortraktor #2
    A Fekete ruhás nő nagy siker volt, a Szemfényvesztők 2 nagy siker lesz. Az emberek már rég elfelejtették Pottert.

    Az Al Bundy példa meg pláne marhaság, hiszen a színész 7 éve játszik másik sorozatban, ami hatalmas siker, agyonnyeri magát díjkiosztókon, és senki nem gondol már rá, mint Al Bundyra.
  • Dewri #1
    Szegény Radcliffe. Hiába próbálkozik, ő már csak Harry Potter marad. Itt is, nézem az előzetest és egy hosszúhajú Pottert látok... Ez nem az ő hibája, de ez van. Csak így nem igazán kíváncsi olyan filmre az ember, amiben ő van szerintem...

    Ez olyan, mint Al Bundy-t alakító színész. Van valami nyomozós sorozat amiben szerepel, de egyszerűen nem lehet komolyan venni, mert ő Al Bundy... Ráadásul még a szinkronja is ugyanaz ott is...