Szekeres Viktor

Valóságos hisztéria kísérte Az éhezők viadala 4 hazai premierjét

Mindenki Az éhezők viadala 4-et akarta látni a hétvégén.

Miközben Amerikában egyre inkább csökkent Az éhezők viadala-részek bevétele, itthon részről részre nőtt. Mindez persze nem meglepő, hiszen már régóta fel lehetett figyelni arra a törvényszerűségre, hogy míg az óceán túloldalán a folytatások az esetek zömében egyre kevesebb nézőt érdekelnek, Európában egyre több és több érdeklődőt vonzanak a mozikba. Ennek megfelelően Az éhezők viadala - A kiválasztott befejező rész is jobb nyitóhétvégét produkált nálunk, mint a harmadik rész.

Csütörtöktől vasárnapig 105 522-en váltottak jegyet Katniss utolsó kalandjára (premier előtt további 6 297-en) - összehasonlításképpen az első rész még csak 21 595 embert érdekelt az első hétvégén (össznézőszám: 97 410), a folytatás már 69 842 eladott jeggyel nyitott (össznézőszám: 186 920), míg a tavalyi, harmadik epizód 102 100 nézővel kezdett (össznézőszám: 251 846). Ezzel a teljesítménnyel egyébként Az éhezők viadala - A kiválasztott befejező rész lett a hétvége legnézettebb filmje, és 151,6 millió forinttal a legnagyobb bevételt hozó is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • laci0604 #3
    Gondolom a moziba járó emberek nagy része erre a filmre ment el.
  • dzsagon #2
    én nem
  • Dewri #1
    Már megint az általánosítás: "mindenki ezt akarta látni". Ezek szerint ma Magyarországon 105222 db ember él, nem 10 millió. Most vagy a cikkíró téved, vagy a demográfiai adatok rosszak...