Szekeres Viktor

Tom Cruise lesz A múmia-reboot főszereplője

Tom Cruise újabb nagy franchise arca lesz.

A Variety értesülései szerint a háromszoros Oscar-jelölt Tom Cruise lesz az egyik főszereplője a Universal stúdió tervezett közös szörnyuniverzumát felvezető filmnek, az Alex Kurtzman-féle The Mummynak. (Érdekesség, hogy korábban Cruise neve a Van Helsing főszereplőjeként merült fel.) A klasszikus mozis szörnyeket egy világban összehozó sorozat első darabját a tervek szerint 2017. március 24-én fogják bemutatni, a folytatás pedig 2018. március 30-án kerülne az amerikai mozikba.

A múmia-reboot forgatókönyvét az a Jon Spaihts írja, aki A legsötétebb órát és a Prometheust jegyezte eddig, de azóta megkapta a Marvel Studiostól a Doctor Strange-t, valamint ő írta meg az egyik legjobban várt scifi, a Passengers szkriptjét is. Az író korábban elmondta, hogy az alapanyagban hasonló lehetőséget lát, mint pár éve a Prometheusban, hiszen visszanyúlhat egészen a harmincas években indított franchise gyökeréig, mely sötét és félelmetes alapanyagot kínál, s ezzel párhuzamosan új utakat tárhat fel a történettel kapcsolatban.

A Universal stúdió annak idején, még 1932-ben készítette az első Múmiát, melyet négy további követett, a The Mummy's Hand, a The Mummy's Tomb, a The Mummy's Ghost és a The Mummy's Curse. 1955-ben a stúdió még készített egy paródiafilmet, s utána 1999-ig fiókba került a sorozat. Akkor Stephen Sommers rendezett kalandfilmet a címből, melynek két folytatása és egy spinoffja született (Skorpiókirály), mely ugyancsak a harmadik részig jutott el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #3
    Kíváncsian várom, a Sommers féle Múmia nagyon jó kis kalandfilm volt.
  • Zombee #2
    Hát de múmia! :)
  • Ender Wiggin #1
    erre aztán qrva nagy szükség van. legalább akkor nem egy málló arcú őskövületre építenének...