Szekeres Viktor

A filmtörténelem legnagyobb robbanása a Spectre-ben volt - videó

Ekkorát még sosem robbantottak a filmes történelemben. És még felvétel is készült róla.

Hivatalos Guiness világrekordot ért el a legújabb James Bond-film, a Spectre - A Fantom visszatér (Spectre) stábja, ugyanis a marokkói forgatás alatt felvett egyik detonációnál nagyobbat még soha senki nem produkált filmforgatáson. Mindezt a készítők egy pekingi sajtótájékoztatón jelentették be büszkén. A június 29-én felvett jelenet ráadásul nem csak magát a robbanást mutatja, hanem egy párbeszédet is rögzítettek az előtérben a Bondot alakító Daniel Craig, valamint az egyik idei Bond-lány, Lea Seydoux között.


A természetesen megismételhetetlen felvétel Chris Corbould munkájának köszönhető, ő állította össze az Erfoud közelében rögzített látványos snitthez a kellékeket. Az összesen 8418 liter üzemanyagot és 33 kilogramm robbanószer segítségével megkomponált jelenetet a különleges és makett effektekért felelős szakember gárdája pontosan az előzetesen megtervezettekhez hűen hajtotta végre, így valószínűleg Sam Mendes, rendezőnek sem volt utána különösebb hiányérzete.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #14
    A legtöbb filmben a legtöbb robbanás irtó sz@rul van kivitelezve, nem tudom ezen most miért csodálkozol.
    Általában olajoshordóktól és papírmaséként robban fel minden épület.
  • Tetsuo #13
    Rohadjon meg az, aki így szennyezi a környezetet egy ekkora kulúrhulladékért!
  • A1274815 #12
    Kint van egy olaj hűtőkőzegű naperőmű, aminek az olaja úgymondva kifolyik és meggyúllad.
  • NEXUS6 #11
    Nekem csak az nem jött le, hogy az ojjektum miért is robbant fel (néhány ezer alkalmazottal egyetemben)? Persze-persze benne volt a forgatókönyvben, de egyrészt nem emléxem sem arra, hogy direkte fel akarták volna robbantani, vagy egyáltalán olyat tettek volna, ami ezt okozza. Gyakorlatilag ez egy festői környezetben ltesített hi-tec iroda volt, nem?
  • AZUL #10
    bizony elég egy kannányi benzin is a robbanáshoz... aki nem hiszi, rakjon bazinagy farakást mindenből ami kéznél van, nyári melegben, öntse le jó közelről egy kanna benzinnel, s gyújtsa meg... de előbb ajánlom megnézésre a pedig jó ötletnek tűnt c. sorozat aktuális részét... hoyg legyen mire rákészülni...
  • AZUL #9
    láttam a filmet sügér... és nem kevertem össze semmit...
  • cylonflatus #8
    Azért itt nem csak egy kis égésről van szó. Ha nyolcezer lityi benyát ráültetsz egy nagyobb mennyiségű puskaporra mondjuk, az robbanni fog, nem csak meggyulladni, azt' szép csöndben leégni. Az üzemanyag is tud robbanni, pl telítődik egy zárt helyiség benzingőzzel, aztán elég egy szikra, és belobban az egész. Én ezt nem hívnám csak égésnek (robbanóelegy, ismerős?)
  • A1274815 #7
    Ha a robanás hoz létre ekkora tűzgömböt, akkor az olyan kiló-tonna feletti lenne.
  • repvez #6
    Hát ezt inkább nevezném gyújtogatásnak mint robbanásnak..
    A robbanás az ami rövid időn belül nagy erö keletkezik. Itt csak arról volt szó, hogy a robbanóanyaggal begyujtották a kerót.

    Ha ez robbanás lett volna akkor nem nézték volna olyan nyugodtam az eseményt olyan távolságon belül.
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2015.11.12. 14:19:01
  • molnibalage83 #5
    Nem látszik végig az egész jelenet. A spectreben a robbantás mértékét összekevered a lángfront terjedéssel, ami "picit" csalóka. A filmben a végén elég szépen emelkedik a tűz, csak ezt a trailerben nem látod és főleg, mert a helik egészen messze vannak és más alig látszik nics mihez viszonyítani. Napokig készítették elő a robbantás, annyi anyag kellett hozzá.