Szekeres Viktor

Készül a The Witcher-mozifilm

Az idei év egyik játékszenzációja mozifilmes adaptációt kap.

A The Sean Daniel Company közleményben jelentette be, hogy elkészíti a The Witcher című számítógépes játék mozifilmes adaptációját. A CD Projekt RED játékán alapuló filmen dolgozó produkciós cég korábban A Múmia - A Sárkánycsászár sírja készítette el, de ők dolgoznak a The Expanse-tévésorozaton is, valamint a Ben-Hur tervezett feldolgozásán is. A The Witcher-filmet a Platige Filmsszel fogják koprodukcióban készíteni.

A tervek szerint az Oscar-jelölt Tomasz Bagiñski rendezné a mozifilmes adaptációt, aki remek döntés lehet, hiszen korábban a The Witcher-játék első és második része esetébe is ő rendezte a nyitóanimációkat. A forgatókönyvet a különféle tévésorozatokon (Grimm, Chicago Fire) dolgozó Thania St. John írja, és az a The Last Wish-gyűjtemény két novelláján, a The Witcherön és a Lesser Evilön fog alapulni. A film főszereplője Geralt, a vaják, vagyis a witcher lesz, aki egy nomád bérszörnyvadász.

A tervek szerint a mozifilm 2017-ben kerülne bemutatásra, és egy filmsorozat, valamint egy tévésorozat felvezető epizódjaként funkcionálna. Érdekesség, hogy 2001-ben már bemutatásra kerül egy The Witcher-film Lengyelországban, amit ugyancsak tévésorozat formájában folytattak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #4
    Azért ez az új Witcher film remélhetőleg jobb lesz mint az előző...
  • Ragnaar #3
    Azért nem lett nagyon erős a 3.5/10 értékeléssel, de én is kíváncsi lennék rá. (Nem vennék rá mérget, hogy Magyarországon 500000 embernél töben ismerik a Witchert, bár tény, hogy Film+on előfordulnak hasonló szintű filmek bőven.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.11.10. 14:13:28
  • Atisz #2
    Szívesen belenéznék a már elkészült lengyel Witcher-be is (gondololom erre utalt a cikk szerzője) :)

    Ilyenkor tarom iszonyatosan gáznak, hogy ömlik a tv-ből a sok sorozat, de egy ilyesminek a megvásárlása senkinek, még a közmédiának sem jut az eszébe.
  • paby88 #1
    hát inkább vándor mint nomád