Szekeres Viktor

Titkos Oscar-esélyes film tűnt fel a színen - itt az előzetese

Lehet, hogy a The Big Short is tényező lesz az Oscar-gálán?

Szinte a semmiből került a decemberi mozis programba a Paramount Pictures filmje, a The Big Short. Michael Lewis népszerű könyvét Adam McKay adaptálta vászonra, s jelen állás szerint már december 11-én látható lesz pár moziban, hogy aztán 23-án jóval szélesebb disztribúciót kapjon. A filmhez az első előzetes is megérkezett, amiben olyan színészeket láthatunk, mint Christian Bale, Brad Pitt, Melissa Leo, Marisa Tomei, Steve Carell és Ryan Gosling.


A forgatókönyvet Charles Randolph írta McKay-jel, és a történet ismertetéséhez az itthon A nagy dobás címen megjelent könyv fülszövegét hívnánk segítségül: "Néhány kivételes ember látta a jövőt: a pénzügyi rendszer össze fog omlani és egy évtizedek óta nem látott válság közeleg. Felismerték az ingatlanárak folyamatos emelkedése mögötti kockázatot és a kétes jelzáloghitelekből kreált újfajta értékpapírok piacra zúdításának veszélyeit. Michael Lewis ironikus humorú portrékon keresztül vezeti be az olvasót a Wall Street világába. Napjaink gazdasági válságának történetét olyan szereplők szemszögéből ismerhetjük meg, akik megértették, de legalábbis sejtették, hogy mi folyik a háttérben, s igyekeztek profitálni is belőle közben pedig értetlenül figyelték, ahogy mások (köztük neves hitelminősítők is) elsiklanak a közelgő veszély jelei felett. A nagy dobás méltó folytatása a szerző első toplistás könyvének, a Brókerpókernek."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kikikirly1991 #1
    Ugyan már,a hitelminősítők pénzt kaptak azért hogy AAA minősítést tegyenek az istálló trágyát érő papírosokra.Érdekes filmnek tűnik.
    Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2015.09.25. 21:07:43