Szekeres Viktor

Tévésorozat lesz a Stephen King-féle A ködből

Újabb Stephen Kinges tévésorozat készül.

2007-ben mutatták be a mozikban Frank Darabont újabb Stephen King-adaptációját, A ködöt (The Mist), azonban az Alexa Davalos és Thomas Jane főszereplésével készített film a kritikai siker ellenére nem lett túl sikeres, hazájában csupán 26, a világ többi részén pedig 32 millió dollár bevételre tett szert. Az alapnovella rajongóinak most azért lehet oka örömre, mert a Dimension Television bejelentette, hogy elkészíti a sztori tévésorozat változatát.

Illetve egész pontosan lesz egy The Mist-tévésorozat, ami azonban teljesen eredeti lesz, új karaktereket és történéseket mutat be, mindössze a kinges köd motívumot veszi át, így aki attól tart, hogy nem esz érdekes számára a történet, az is megnyugodhat. Érdekesség, hogy a sorozatot az a Christian Torpe készíti, aki Dániában az egyik legelismertebb tévés írónak számít, sikersorozata, a Rita most fejezi be a negyedik szezonját.

A Csontkollekció című novellagyűjtemény hazai kiadása A ködre vonatkozóan az alábbi fülszöveggel jelent meg: "Mindig érhetik meglepetések az embert... Békésen pihen tóparti nyaralójában családjával, amikor fergeteges vihar kerekedik, fákat csavar ki tövestül, leszaggatja a tetőt. Kitombolja magát, majd elvonul. És akkor a tó fölött leszáll a köd. Egyre közeledik, mindent beborít, és valamilyen furcsa csápok, nyúlványok, tapadókorongok kúsznak elő belőle, és amit megragadnak... Szóval nem árt meghallgatni az időjárás-jelentést!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #3
    +1 :D

    A novella nagyon jo (pedig nem nagyon csipem King muveit) a film "csak" jo, remeljuk a sorozat azert legalabb a film szintjet hozza majd. Ender: Milyen csontrol? Sanda gyanum szerint kevered a The Mist-et a The Fog-gal....
  • Ender Wiggin #2
    könyörgöm, mit lehet még lerágni erről a csontról?
  • arty #1
    imádtam a novellát
    szerettem a filmet
    a dán író miatt bízok a sorozatban is :)