Szekeres Viktor

Most már tényleg elkészül a Budapest noir-mozifilm

Fazakas Péter helyett Gárdos Éva rendezhet filmet a Budapest Noirból.

2008-ban adtunk hírt először arról, hogy mozifilm lehet Kondor Vilmos népszerű bűnügyi regényéből, a Budapest Noirból, azonban Fazakas Péter tervei a jelek szerint zsákutcába futottak, hiszen azóta sem hallottunk komolyabb hírt a projektről. A Kondor-rajongók azonban mégis örülhetnek, ugyanis tegnap kiderült, hogy Gárdos Éva is nekifut a krimi adaptációjának, mégpedig Szekér András forgatókönyvíró közreműködésével. Arról természetesen még nem tudni, hogy az Amerikai rapszódia rendezőjének filmjében ki fogja alakítani a főszereplőt.

Ha valaki még nem olvasta volna a Budapest Noirt, annak álljék itt a hazai kiadás tartalma: "Budapest, 1936. október. Gömbös Gyula halott. A Terézváros egyik kapualjában egy fiatal zsidó lány holttestére bukkannak. Az Est helyszínre érkező bűnügyi zsurnalisztája, Gordon Zsigmond kérdezősködni kezd, de mindenütt falakba ütközik. A szálak egyszerre visznek felfelé, a társadalom legfelső rétegeibe, és lefelé, a nyomor és elkeseredettség szörnyű világába. Gordont hajtja szimata és kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, ő annál kitartóbban követi a nyomokat. Nem tudja, kiben bízhat, nem tudja, kit milyen hátsó szándék mozgat, nem tudja - de nem is érdekli -, mikor milyen érdeket sért. Egy dolgot akar csupán: megtalálni a lány gyilkosát, mert rajta kívül ez senkit sem érdekel..."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atisz #2
    A téma miatt máris "sikerre van ítélve".
    Pedig elég gazdag a történelmünk, mást is meg lehetne filmesíteni.
  • RAZOR27 #1
    micsoda krimi... nem ártana ha elkezdődne valami írói forradalom is, hogy ne csak más sztorikat nyúljanak le állandóan....