Szekeres Viktor

Megvan, mikor láthatjuk a Spielberg-féle Ready Player One-t

Sok scifi-rajongó számára már megvan, melyik lesz 2017 egyik legjobban várt filmje.

A Warner bejelentette, hogy 2017. december 15-én fogja bemutatni a Steven Spielberg által rendezendő Ready Player One-t - az Ernest Cline által írt könyv alapján Zak Penn készítheti el a forgatókönyvet. Ez természetesen az első film, amit bejelentenek erre a dátumra, sőt, még decemberből is csak két másik premier ismert: a Croodék második része december 22-étől lesz látható, míg a The Lamb című Sony-animáció december 8-tól.

A Ready Player One hazai könyvkiadásának a fülszövege a következő: "2044-et írunk, és a valóság elég ronda egy hely. Az emberiség nagy részéhez hasonlóan a gimnazista Wade Watts is azt a kiutat látja zord környezetéből, hogy bejelentkezik az OASIS-ba, a világméretű virtuális utópiába, ahol az avatárján keresztül mindenki szabadon tanulhat, dolgozhat, és szórakozhat. Ugyancsak az emberiség nagy részéhez hasonlóan Wade is arról álmodozik, hogy ő találja meg elsőként a virtuális világ elrejtett kincsét. A szimuláció tervezőjeként ismert James Halliday ugyanis ördögi feladványt hagyott maga után, amelynek leggyorsabb megfejtője szédületes vagyonra és hatalomra tehet szert.
A Halliday által kifundált feladatok sikeres teljesítéséhez a popkultúra megszállott ismeretére van szükség, Wade pedig éppúgy otthon van a Gyalog galoppban, mint a Pac-Manben, a Rush életművében vagy az animékben. Amikor a tizennyolc éves srác hosszú évek kitartó munkája után megoldja az első feladványt, hirtelen a figyelem középpontjába kerül, és ez életveszélybe sodorja. Egyes játékosok ugyanis még a gyilkosságig is hajlandóak elmenni a mesés nyeremény megszerzéséért
."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #6
    Próbáld be... tényleg nem fogod megbánni. Én is azt hittem, hogy sz*r lesz a könyv. Piros semmitmondó borító, s még a történet sem egy Hemingway mű. De kellemeset csalódtam benne. S egy nap alatt kiolvastam.
  • Macropus Rufus #5
    a könyvek mindig jobbak a filmeknél. De elsőre nekem tényleg valami mátrix újragondolva jött át.
  • Cyberdog #4
    Csak azért mondjátok ezt, mert nem olvastátok a könyvet. Kib***ott jó könyv!
  • Macropus Rufus #3
    hmmm... elsőre nagy butaságnak tűnik. Amúgy biztos vagyok benne, hogy a megoldás nem a VR világban lesz, hanem a ronda valóságban. Ez tuti.
  • grebber #2
    De legalább valami új , és nem valaminek 127. része vagy a 34. rebootja.
  • TokraFan #1
    Ritka ostoba hülyeség lehet...Ez a pár sor ennyit árult el a sztoriról...