Szekeres Viktor

Nagyon elszúrták az új Fantasztikus Négyest

Hiába a sötétebb tónus, úgy tűnik a Fantasztikus Négyes rebootja is gyenge lett.

Még csak csütörtök van, így még közel sem érkezett be az összes hivatalos kritika az Amerikában pénteken induló filmekről, viszont már most egyértelműnek tűnik, hogy az új Fantasztikus Négyes minden reménykedés ellenére gyengén sikerült. Sőt még az előző két. igen pocsék F4-filmnél is gyengébben, ha ugyan ez lehetséges. Kijöttek ugyanis az első kritikák a rebootról, s 31 kritikusi véleményt követően a film mellé mindössze 3 pozitív recenziót lehet feljegyezni, ami a kritikaösszesítő RottenTomatoes mutatója szerint 10%-os teljesítményt jelent.

Csak összehasonlításképp a többi e eheti amerikai premier közül a Meryl Streep főszereplésével készült Rick and The Flash 64%-kal áll (19 pozitív, 11 negatív vélemény), Joel Edgerton biztató thrillerje 89%-on (20 pozitív, 2 negatív kritika), míg a Shaun The Sheep 99%-on (78 pozitív, 1 negatív kritika). A nagy kérdés, hogy ez a sok negatív reakció mit fog jelenteni a film jövendő bevételeire nézve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hedgehunter #14
    Legalabb ennek a csapatnak a jogai is visszakerulnek a Marvelhez mert elbenaztak.. :)
  • Atisz #13
    1. Félni attól szoktam, ami valamilyen módon érint (persze empatikus vagyok és néha más, hozzám közel, ill. nem túl távol álló emberek miatt is szoktak).
    2. A Marvel marketingkommunikációs szakemberei is érzik, hogy ez az általad említett "betáblázás" annyira már nem jön be, ezért próbálkoznak ilyen Hangya, meg Deadpool féle innovatívnak kikiáltott útkeresési metódusokkal.
    3. A szuperhősös mozi nem annyira olcsó mulatság, hogy túl sokáig próbálkozzanak és ha nem haragszol én azért bízom benne, hogy nem olyan soká tudatosul bennük, hogy sokkal jobb módon is el lehet költeni a pénzt igényes szórakoztatásra.
    4. Tudom mi a különbség rentabilitás és az érték között. Szerintem nem akkora művészet összehozni, hogy mind a kettő egyszerre teljesüljön. Egy bizonyos James Cameronnak, meg valami Ridley Scottnak sikerülni is szokott (közhelybomba ledobva :P)
  • Serutekin #12
    Még mindig vannak pár hülye, akik azt hiszi, hogy a szórakoztatás miatt készülnek a filmek és nem a haszon miatt :D
  • vérpocok #11
    Te amúgy tisztában vagy vele hogy a Marvel-univerzum minden idők harmadik legtöbb pénzt kereső filmfranchise-a. Szerinted miért vannak évekre előre betáblázva a szuperhős filmek? Biztos mert senki nem fogja nézni őket azért... hidd el hogy a Marvelnek is vannak szakemberei, pénzügyi elemzői, akik okosabbak nálad és meg tudják saccolni hogy fog alakulni a profit és az igények.
    A célközönség pedig hatalmas... ne félj te attól hogy a Marvel miatt nem fogják nézni az amerikai filmeket, ez nettó hülyeség.
  • Ragnaar #10
    Előző F4 filmek szerintem is simán vállalhatóak akár Xmen akár Pókember akár Ironman mezőnyben. Ha meg az új F4-et elszúrták nincs gond, van még n+1 szuperhős amiből lehet filmet csinálni.
  • Crusader #9
    Az előző F4 filmek, véleményem szerint nem lettek "pocsék"-ok! Am meg min csodálkoznak a mostani elhasalásán? Borítékolható volt a bukta, pl. jómagam, és még sokak számára fáklya nem lehet fekete karakter!
    Jó lenne, ha olyan rendezne a stúdiók beleszólása nélkül végre képregény filmet, aki gyerekkorában / vagy akár most is :) / szereti, és ismeri is a képregényt, és a benne szereplő karaktereket!

    - természetesen lehet halálra kövezni a véleményem miatt, de, ez is egy vélemény...
  • WoodrowWilson #8
    Azon lepődtem volna meg, ha jó film lesz. Már csak az a kérdés, hogy pénzügyileg mekkora bukta lesz.
  • kalapos01 #7
    Ez a gárda csinált volna egy jó filmet. Sőt, csinált is. Az, hogy miért nem lett az, szerintem mindenki számára nyilvánvaló, aki követte az eseményeket.
  • zetortraktor #6
    Minden idők legsikeresebb mozis éve van Amerikában és a világon is, Hollywood még sosem kaszált ekkorát, és te komolyan aggódsz az amerikai filmek miatt? Child, please.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.08.06. 22:42:33
  • Dynamic #5
    Szerintem meg nem úgy értette, de tök mindegy ennek sehogy sincs sok értelme. Nézik őket nem? Különben miért készítenék?