Szekeres Viktor

Jöhet A holnap határa 2

Folytatást kaphat Tom Cruise sikeres akciófilmje.

Tavaly A holnap határa (Edge of Tomorrow) ugyan a kezdetekben nem szerepelt túl jól az amerikai mozikban, de idővel felfedezte a közönség, nemzetközileg pedig már a kezdetektől fogva sikeresnek volt mondható a 178 millió dollárból készített film, mely összességében Amerikában 100 millió dollár bevételt termelt, a világ többi részén pedig 269 millióra volt jó. És ez, valamint a jó kritikák, lehet, hogy folytatást fognak eredményezni. Legalább Tom Cruise szerint, aki a The Daily Show-ban erről beszélt Jon Stewartnak.


Az új Mission: Impossible-epizódot promózó Cruise elárulta, hogy nem elég, hogy a stúdió előtt prezentálta a folytatásra vonatkozó ötletét, de még az eredeti alkotás rendezője, Doug Liman, illetve a forgatókönyvíró, Christopher McQuarrie is hallotta azt, s mindketten meglehetősen pozitívan álltak hozzá. Természetesen Cruise nem kötötte az orrunkra, hogy miről szólna A holnap határa 2, azonban tervei szerint arra visszatérne Emily Blunt is, aki csak annyit kért a felkérés hallatán, hogy egy év múlva térjenek vissza a kérdésre, ugyanis az elkövetkező hónapokra igencsak be van táblázva.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #13
    http://www.economist.com/node/18178291

    "Unfortunately, Hollywood has learned (as have many other industries) that great sales in China do not always translate into great profits. In America distributors tend to receive 50-55% of box-office receipts, with the rest going to the cinemas. Elsewhere the average take is 40-45%. In China, where Hollywood must use a domestic distributor, the proportion is roughly 15%. American films may be yanked in favour of domestic ones (“Avatar” had to make way for “Confucius” last year). The World Trade Organisation has ordered China to reform, but few moguls expect it to."
  • arty #12
    egy másik cikknél kaptam egy economistes linket, miszerint bullshit a külföldi 5-10% - 40-55% az valójában (kivéve ~kína, ott igaz az 5-10%, de szerintem ott se sokáig). ez össze is vágott mozis ismerős elmondásával, miszerint alig hagynak pénzt a forgalmazók a mozinál ...

    úgyhogy továbbra is egy vicc, amit az itteni hírezők művelnek :((
  • Ender Wiggin #11
    "369 misit hoz a 178 misiből összerakott film, viszonylag sikeres.
    330 misit hoz a 100 misis fantasztikus négyes, bukásként hivatkoznak rá. pókemberekre dettó."

    Megnézed mit hozott az USÁban, annak veszed kb 50%-át, az a stúdió pénze. A külföldi bevételekből max 5-10%. Így az összbevétel nem mond sokat, tudni kell a részleteket is. És pl. a reklámköltséget is.
  • NEXUS6 #10
    Jó alapanyagból csináltak egy jó forgatókönyvet, és egy meglepeően jó kis filmet.

    Ismerve a hálivúdi forgatókönyvírók hihetetlen kreativitását sajna a folytatás megjósolhatóan bukta lesz, sajna.
    Kár lenne, mert Cruise tényleg jó filmeket hozott össze az utóbbi jó pár évben, nem kéne a sikerszériát megtörni.
  • Ragnaar #9
    Ez egy jó film volt, de vélhetőleg ellőték benne a témához korrekt összes puskaport. Ha a készítők nem így gondolják, és így van, max. bukta lesz, hajrá.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.07.31. 11:24:24
  • Etinger #8
    Klassz kis film, de akárcsak az Idétlen időkig, egy filmnek volt tökéletes. Az mindenképpen pozitív, hogy most így belegondolva Cruise nem is nagyon vállal szerintem kifejezetten rossz filmet.
  • grobs #7
    Valószínű örülne a sok pénznek. Attól eltekintve, hogy a regényben annyira nem élte túl mindenki, és a folytatásnak semmi értelme, FMB sok loop-on volt túl mire főhősünk véletlenül átvette a helyét úgyhogy eljátszhatnak még néhányat ... de a bevételek alapján szerintem ezt átgondolják még néhányszor.
    Lehet, hogy nem is folytatás hanem reboot lesz mire oda jutnak :o)
  • dyra #6
    Nagyon jó kis film volt. De nem tudom, hogy tudják folytatni. Majd kíváncsi leszek mit találnak ki.
  • Zsoltee_a_bator #5
    Mar az elso is mormotabo"r volt :) Eleg jol varialhato egy ilyen alapfelallas azert.
  • arty #4
    esgé cikk-konzisztencia:

    cikk vs. korábbi cikk:
    "Korábban már buktak Marvel-filmek, elég csak a Fantasztikus négyesre gondolni, vagy nemrég A csodálatos Pókemberekre, valamint akadtak igen alacsony bevételeket hozó produkciók is, "

    369 misit hoz a 178 misiből összerakott film, viszonylag sikeres.
    330 misit hoz a 100 misis fantasztikus négyes, bukásként hivatkoznak rá. pókemberekre dettó.

    érdekelne a képlet, ami alapján a jelzők megszületnek :))

    ---

    ennek a filmnek semmi szüksége folytatásra egyébként, nagyon egyben volt az egész, imádtam, korrekt lezárást is kapott, stb


    Utoljára szerkesztette: arty, 2015.07.31. 09:34:04