Szekeres Viktor

Megvan, ki rendezi a Stephen King-féle Az-t

A Mama rendezője próbálkozhat meg az Az két részes mozis adaptációjával.

Jó ideig úgy volt, hogy Cary Fukunaga rendezheti a Stephen King által írt Az (It) mozis adaptációját, azonban a rendező nem olyan régen lelépett a projektből, ami után maga a regényíró is igencsak borúan látta a film elkészülési esélyeit. azonban úgy tűnik, hogy feltűnt egy fénypászma az alagút végén, ugyanis a New Line Pictures a Heat Vision értesülései szerint megtalálta az utódot Andy Muschietti személyében. Muschietti Hollywoodba a saját rövidfilmje alapján készített Mama című horrorral robbant be két éve.

King 1138 oldalas, 1986-ban megjelent regényéből már készült 1990-ben egy adaptáció, ám az mindössze tévés minisorozat volt. Az "Az" egyébként a sokadik bejelentett King-film az elmúlt egy évből, hiszen Hollywood többek között a Végítélet és a Setét torony több részes adaptációján is dolgozik, de korábban bejelentették A tízórai emberek című novella megfilmesítését is.

A film alapjául szolgáló regény hazai kiadásának fülszövege a következő: "Heten voltak, gyerekek : mind a heten a másság számkivetettjei: Bill, a bandavezér, mert dadogott; Ben, akit kövérsége miatt csúfoltak; Richie, aki mindig előbb jártatta a száját, és csak azután gondolkodott; Stan, akit zsidósága miatt közösítettek ki a többiek; Mike, akit a bőre színe miatt; Eddie, aki félt, szorongott, és persze súlyos asztmás volt, és végül az egyetlen lány, Beverly, aki csak szegény volt, rossz ruhákban járt, és akit az apja ütött-vert, testileg-lelkileg terrorizált. Ők jöttek össze, kötöttek életre-halálra szóló barátságot és vérszövetséget, ami oly nagy erőt adott nekik, hogy még a város életét pokollá tevő, huszonhét évenként feltámadó, gyermekekkel táplálkozó, ezerarcú szörnnyel is szembe mertek szállni odalenn, a város alatti kiismerhetetlen csatornarendszer labirintusában. Meg is sebesítik Az-t, majd felnőttként, drámaian megfogyatkozva újból visszatérnek, hogy gyermekkorukban tett fogadalmukat megtartsák, s ha lehet, egyszer s mindenkorra végezzenek vele, hogy a megmaradt és az eljövendő gyerekeket soha, de soha ne tarthassa többé rettegésben Az. Ahány oldal Stephen King terjedelmes regénye, annyi meglepő esemény, váratlan fordulat. Az író rajongói ezúttal is azt kapják, amire számos nagy sikerű művének ismeretében bizton számítanak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!